Snabba veganska havrekakor, men ack så skönt att ha i kylen när du får oväntade gäster. Poängen med dessa snabba havrekakor, är att du har degen i frys eller kyl. Så tar det bara ca 5 minuter att baka dem i en varm ugn när det är dags. Dessa små snabba havrekakor funkar lika bra […]
Broccolipesto med solroskärnor
Broccolipesto är en riktig räddare i vardagen. Det tar 2 minuter att mixa ihop, och du kan bara blanda den med pastan eller använda som ”grönsak” till maten. Grön och skön delar den med sig av det goda till din måltid. Vi vill ju inte ”waista” någon mat, därför används hela broccolin i denna broccolipesto, […]
vegochili med grönkål och kakao
Vegochili är värmande nu under kalla vinterhelger. Den här typen av vegochili är matig och extremt rik på nyttigheter. Om jag får säga det själv, så påminner grytan i konsistensen om en kalops. Bra eller dåligt.. Det var inget som var menat från början. Men faktum är att aprikos och rotselleri i den här konstellationen […]
vegobullar med morötter och valnötter
Vegobullar finns det många recept på. Men mina allra godaste vegobullar gör jag med en bas på svart ris. Som jag har skrivit om tidigare, så är det så enkelt att få ihop bullar som håller även utan ägg. Ät dessa saftiga vegobullar ihop med en dippsås och ris förslagsvis. Jag brukar addera 1 dl […]
rostad pumpasoppa med lime och quinoa
Rostad pumpasoppa är sååå gott. Soppan har allt man kan kräva av en perfekt förrätt. Krämig, smakrik och färgstark. Jag brukar i alla fall servea den som förrätt. Säklart att den funkar som middag, men då ihop med en härlig surdegsmacka! Jag använder butternutpumpa när jag gör pumpasoppa. Soppan är lättlagad och kräver få ingredienser. […]
Vegansk toscakaka med valnötter
Vegansk toscakaka är ett av de recept som blir lika gott som ”vanligt” recept. Jag kan själv erkänna att allt inte automatiskt går att konvertera till vego med gott resultat. Allt ska nog inte det heller. Många vegobloggare lagar mat efter någon slags ”meat first” princip. Alltså man låter köttet vara förebild, så monterar man […]
- frukost
- ...
Pekannötssmör – gör ditt eget nötsmör
Pekannötssmör är precis lika härligt som det låter och är faktiskt en ätbar stenfrukt, som bland annat växer i södra USA och i Mexico. Den innehåller både protein, kolhyderater och nyttiga fetter. Smaken är fyllig och varm på något sätt tycker jag. Jättegott att rosta och att göra smör av. Jag brukar göra pekanötssmör och […]
vegansk bolognese med rödvin och vitlök
Vegansk bolognese – extra lyxig med en skvätt rödvin i. Ljuvligt doftande av vitlök och tomat, tornar den upp sig på tallriken. Jag älskar verkligen rödvin i matlagning. Så mustigt och gott. Det här är en vardagsfavorit för många, men med enkla medel går vegansk bolognese att få något lyxigare. Det är vi värda. Nu […]
veganpasta med vitlök och ärtor
Veganpasta blev rätten som kickade igång 2019. Gissar att pizza är det vanligaste matintaget den här dagen på året. Eftersom jag endast dricker fruktdrinkar och andra härliga alkoholfria alternativ, så blir jag inte heller bakis, bara trött. Jag har länge tyckt att alkohol är ofräscht, så till slut ebbade mitt alkoholintag bara ut. Helt naturligt. […]
Vegansk boeuf bourguignon med belugalinser
Vegansk boeuf bourguignon är perfekt att bryta av med så här i juldagarna. Det var faktiskt något jag serverade som huvudrätt på mitt egna julbord i år. Jag kan verkligen sakna att laga mat med rött vin såsom jag gjorde förr när det stod och puttrade en köttgryta på spisen under helgerna. Därför var det […]