caponata från Sicilien när den är som allra godast

caponata

En vällagad Caponata kan jag utan problem äta en gång i veckan. Dom läckra smakerna som blandas, lyckan av att ära det naturen har att erbjuda är enorm. Du varierar enkelt genom att antingen äta den som den är, eller med pasta som en pasta Caponata. Eller varför inte med ris som en gryta. 

Älskar att äta den precis som den är dag 1.

Tips – Jag lagar alltid stora lass, så att det räcker ett tag, kanske även till matlådor. Första dagen äter vi Caponatan som en gryta, sedan dag två med pasta. 

Den här härliga rätten har rötter i Sicilien, och innehåller tärningar av kokt potatis. Jag skippade selleristjälkarna som ska vara tunnt skivade den här gången. 

När sommar blir höst. En av de mest underbara tiderna på året. Hoppas förresten att ni har haft en härlig sommar. Själv har jag haft det otroligt skönt. Den sista veckan fick jag tyvärr en rejäl halsfluss, men klagar inte. Det har sin charm att vara nedbäddad också ju. Läste ut min sommarbok.

Du vet väl att du kan gilla och följa Vegohimlen både på Instagram och på Facebook ? Vi ses mer där. 

caponata

Recept på Caponata – du behöver:

1 stor aubergine

1 stor röd paprika

1 stor gul lök

2 pressade vitlöksklyftor

2 – 5 msk olivolja ( hur Italiensk vill du vara 🙂 )

1 näve färsk timjan

4 kokta potatisar

3 msk kapris

1/2 msk strösocker

salt & peppar

2 msk balsamico

30 g pinjenötskärnor

caponata sicilien

Caponata – steg för steg

Använd en stor ugnstålig gryta, eller en stor form som du kan täcka. Detta ska ugnsbakas.

  1. Skala och koka potatisen halvklar, sätt ugnen på 175 grader
  2. Skär aubergine, paprika och lök i bitar
  3. Lägg allt i en stor ugnssäker gryta, blanda med finhackad timjan, balsamico, salt, peppar, socker. olivolja. Glöm inte locket!
  4. Blanda väl, och låt baka i ugnen i ca 45 minuter. Skär då potatisen i mindre bitar och blanda ned. Tillsätt även kapris, pinjenötter och oliver. 
  5. Låt baka i ugnen i ca 30 minuter till beroende på vilken kosistens du gillar mest. passa på att smaka av med salt och peppar. 
  6. Denna rätt är allra godast ljummen.

caponata sicilien

Hoppas att du gillade mitt Sicilianska recept på Caponata. 

Här finns mer härlig matinspiration!

Ugnsbakad sötpotatis med härlig fyllning

Pizza på potatisbotten

Svampkebab med jams

Härliga sweet potatoes a la hasselback

Enkel förrätt med sötpotäter

Pizza med botten på söta potatisar

Sötpotatisbröd med syrligt äpple

Ta hand om er!!

/K

Lämna ett svar