vegobullar med morötter och valnötter

vegobullar

Vegobullar finns det många recept på. Men mina allra godaste vegobullar gör jag med en bas på svart ris. Som jag har skrivit om tidigare, så är det så enkelt att få ihop bullar som håller även utan ägg.

Ät dessa saftiga vegobullar ihop med en dippsås och ris förslagsvis. Jag brukar addera 1 dl svarta bönor i smeten, så blir det ett bättre proteinintag i målet. Jag tillagar dem effektivt i ugnen. Då sköter dem sig själva och jag kan göra annat.

Nu är det smällkallt ute, jag gillar när det är kallt och krispigt. Hellre det än slaskigt och blött. Status på träningsfronten, hmm. Förra veckan blev det två pass. Det lutar åt samma upplägg denna vecka. Sedan växlar jag upp ju närmare våren kommer.

Jag ska börja på ett nytt jobb om några månader, och gissa vad? De har ett helt våningsplan med gym och en personlig tränare som arbetar heltid med friskvård för alla anställda. Vilken bonus, va?!

Om du som företag investerar i bra friskvård för din personal, så investerar du även över tid i hållbara medarbetare och i förläningen i en hållbar framtid (som jag brukar säga, skrock, skrock, skrock).

Du vet väl att du kan följa mig och Vegohimlen på Instagram och Facebook Där delar jag fler roliga händelser och inspiration från min matlagning.

vegobullar

Vegobullar – Detta behöver du:

3 dl kokt svart ris ( venere)

1 veganskt ägg ( 1,5 msk krossade linfrön eller chiafrön som får svälla i 1/2 dl vatten i ca 10 minuter)

1 dl rivna morötter 

1 dl krossade valnötter

1 pressad vitlöksklyfta

1/2 riven gul lök

1 dl kokta svarta bönor

1/2 dl havregryn

1/2 msk vatten

örtsalt

vegobullar

Vegohimlens vegobullar – steg för steg:

 1. Sätt ugnen på 225 grader
 2. Mixa ihop samtliga ingredienser fint i en mixer eller för hand. De ska vara ordentligt ihopblandade.
 3. Rulla till bollar och lägg på ett bakplåtspapper
 4. Baka i ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått lite ytfärg.
 5. Servera ihop med ris eller pressad potatis och en liten sidosallad.
vegobullar

Vegobollar innehåller så mycket nyttigheter att jag tycker att det räcker att äta bara dem och dippa i någon god asiatisk dippsås. Älskar den där sötsura plommondippen som man äter till dumplings..någon som vet vad den heter?

vegobullar

Gillade ni mina vegobullar med svart ris och morötter, så finns det mer härlig vegomat här!

Ha en härlig vecka / Vegohimlen

4 svar på ”vegobullar med morötter och valnötter”

 1. Majbritt skriver:

  Hej!
  I listan över ingredienser skriver du först:
  1 dl rivna morötter
  raden under
  2 dl rivna morötter

  Fråga: Menar du tre dl rivna morötter, eller blev något fel? 🙂

 2. Hej Majbritt!

  Det ska vara 1 dl rivna morötter, tack för att du upptäckte det.
  Ha en fin dag och berätta gärna hur det går 🙂
  Kram / Kamilla

 3. Majbritt skriver:

  Hej igen!
  Jag återkopplar till dig.

  Jag gjorde enligt receptet, men tog ett hönsägg i stället för veganskt ägg. På ytan blev de litet hårda, kanske hade jag dem inne i ugnen litet väl länge. Goda var de utan tvekan och väldigt mättande, tror jag Serverade med bulgur, grönsaker och litet chilisås. Supernöjd! Kommer att ha koll på dina recept! /Kram Majbritt

 4. Åh vad roligt att höra att du gillade det. Det betyder jättemycket att få veta mer om hur det går med recepten!!
  / Kamilla

Lämna ett svar