Broccolipesto med solroskärnor

broccolipesto

Broccolipesto är en riktig räddare i vardagen. Det tar 2 minuter att mixa ihop, och du kan bara blanda den med pastan eller använda som ”grönsak” till maten. Grön och skön delar den med sig av det goda till din måltid.

Vi vill ju inte ”waista” någon mat, därför används hela broccolin i denna broccolipesto, inklusive blasten.

Jag bara väntar på att något företag ska börja göra ordvitsar av ”matsvinn” vs ”matsvin” och även koppla till vego. ”Var inte ett ”matsvin”. Vad tror ni? Glöm inte var ni hörde det först, hehe.

Nästa helg fyller min pappa år, och då ska jag och min syster laga massa mat. Hon får stå för det köttiga, så kör jag det gröna. Bra uppdelning.

Jag ställde till med en riktig pirogmiddag under helgen som var. Jag till och med bakade pirogbrödet. Annars brukar jag köra smördeg. Så gjorde jag en god färs som jag fyllde dem med. Brödet blev grymt gott. Ja, fyllningen med, men brödet blev godare än jag hade trott. mer om pirogerna i ett annat inlägg.

Broccolipesto kanske inte låter så smaskigt, men det är ju det!!

Du vet väl att du kan följa VegohimlenFacebook och på Instagram, där jag delar med mig av mer inspiration.

broccolipesto

Broccolipesto – detta behöver du

1 broccolibukett ( delad och kokt/ångkokt)

1 dl solroskärnor

1 pressad vitlök

2 msk olivolja

1 stk havssalt

broccolipesto

Broccolipesto – steg för steg

  1. Mixa ihop alla ingredienser och smaka av med havssalt.
  2. Servera ihop med pasta, jag brukar blanda.
broccolipesto

Gillade du mitt recept på krämig broccolipesto, så kika vidare under tillbehör för liknande recept.

Ha en härlig vegodag / Kamilla

Lämna ett svar