Pekannötssmör – gör ditt eget nötsmör

Pekannötssmör

Pekannötssmör är precis lika härligt som det låter och är faktiskt en ätbar stenfrukt, som bland annat växer i södra USA och i Mexico. Den innehåller både protein, kolhyderater och nyttiga fetter. Smaken är fyllig och varm på något sätt tycker jag. Jättegott att rosta och att göra smör av. Jag brukar göra pekanötssmör och ersätta vanligt smör på smörgåsen, eller servera till glass eller andra efterrätter. Smaksätt med kokos eller vanilj. Även jättegott i mogongröten enligt mig. Pekannötssmör är perfekt i olika typr av raw bakning.

Bred pekannötssmör på en bit knäckebröt, skiva jordgubbar och toppa med. Enkelt och delikat.

Håll i hatten, det händer så mycket nu att det inte är klokt. 2019 har verkligen dragit igång med ett riktigt bromsspår. Kanke lite konstig liknelse, haha, men 2019 andas verkligen positivism. Om 2018 var ett mellanår, så är 2019 året då det händer.

Det var något lurt med 2018. Känslan var positiv men trevande och osäker på något sätt. Det är helt andra energier i omlopp detta år. Det är så tydligt. Så känner i alla fall jag inför mitt år. Jag hoppas att du också har funnit dig tillrätta i det nya året.

Du vet väl att Vegohimlen finns både på Instagram och på Facebook? Följ mig på mina stories där jag delar inspiration.

Pekanötssmör

Pekannötssmör – du behöver:

300 g pekannötter

2 msk kokosolja

1 tsk havssalt

Tips för smaksättning till ditt pekannötssmör är att addera tex 1 msk lönnsirap för mer efterrättskänsla. Vaniljextrakt 1/2 tsk ger också en fin och rund smak.

Pekanötssmör

Pekannötssmör – steg för steg:

  1. Lägga alla ingredienser i en höghastighetsmixer. Har du inte detta, så tar mixningen lite längre tid.
  2. Mixa tills du fått ett jämt och fint smör.
  3. Förvara i försluten glasburk. Håller i ca 3 veckor i kylen.

Jag älskar nötsmör, och gör många varianter. Nedanför finns lite exempel på nötsmör som jag brukar ha i kylen:

Cashew

Mandel

Kokos

Sätt igång och börja smöra nu!!

/Vegohimlen – Kamilla

Lämna ett svar