värmande soppa med majs och en gnutta chili

värmande soppa

En värmande soppa är precis vad man behöver nu i början på hösten. Både soppor och grytor är frekvent lagade på min spis under de ”ruggiga” månaderna. Den här krämiga majssoppan testade jag nu i veckan, och bara måste få dela med mig. Så sjukt enkel att göra, men jädrar vad en soppa tar fram det godaste ur majsen. Jag är i alla fall inte van att äta majs i en krämig kosistens, men det blir verkligen en riktig hit!

Jag strör chilirostade sesamfrön på det mesta. Så även på den här soppan. Sådana kan du göra själv, men jag har faktiskt köpevarianten just nu hemma som jag fått i present.

Den godaste maten, brukar ofta vara den enklaste. Det är alltid gott att ha något tilltugg när du serverar soppa. MIna brukar se lite olika ut, men en vitlöksbaugette eller vitlöksbröd passar de flesta soppor. I bland gör jag en slags ”pizzabulle” som jag gör av pizzadeg och valfri fyllning. Det receptet ska jag komma ihåg att dela med er någon gång.

Du vet väl att du kan följa Vegohimlen både på Instagram och Facebook ?

värmande soppa

 

Värmande soppa med majs – du behöver:

 
 
 
 
1 finhackad gul lök
 
1 pressad vitlöksklyfta
 
2  potatisar, skalade och delade i mindre bitar
 
1 msk smör (mjölkfritt)
 
1 stor burk majs, eller fryst. Cas 300 g
 
2 grönsaksbuljongtärningar
 
6 dl vatten
 
1 dl havregrädde eller grädde som du väljer själv.
 
salt och svartpeppar
 
ev chiliflakes till servering
 
 
värmande majssoppa

Värmande och krämig majssoppa:

 

  1. Bryn lök, potatis och majs i smör.
  2. Krydda med salt och peppar
  3. Tillsätt vatten och buljongtärningar
  4. Låt sjuda / koka försiktigt i ca 15-20 minuter
  5. Mixa i en mixer ( i omgångar) eller med en stavmixer.
  6. Varning för att inte göra det när soppan är för het. Tips från en som testat 🙂
  7. Servera!

värmande soppan

Hoppas att du tyckte om mitt recept på värmande soppa med majs. Här kommer mer inspiration till dig!

Nyttig spenatsoppa med avocado och nötter

Enkel grönsakssoppa med morötter

Enkel blomkålssoppa

Soppa med tomat, aubergine och vitlök

Härlig champinjonsoppa med timjan

Sötpotatissopa med lime och majs

Godaste tomatsoppan med färska körsbärstomater

 

Ha en riktigt finfin dag !

 

 

 

Lämna ett svar