nyttig spenatsoppa med avocado och nötter

nyttig spenatsoppa

Nyttig spenatsoppa som går jättesnabbt att tillaga. Perfekt vardagsmat som får en härlig och nyttig topping med både avocado, rostad lök och valnötter. I bland när jag vill göra det väldigt enkelt för mig, så använder jag frysta grönsaker, bär eller frukter för att få en skjuts rent tidsmässigt i matlagningen. I den här rätten använder jag en del fryst spenat och en del färsk, för att kompensera.

Den ultimata snabbsoppan om du bara vill ha i dig lite snabb och välgörande plant-kärlek!!!

Wow vilken jobbvecka det har varit. Så skönt att det är helg, för jag behöver min skönhetssömn. Jag behöver träna, och jag behöver landa i mig själv. Så det är vad den här helgen kommer att handla om. Ja, det, och så träffa lite människor som är energigivare, som jag bara kan hänga med utan så många ord nödvändigtvis måste utbytas.

Vegohimlen finns både på Facebook och på Instagram

nyttig spenatsoppa

Ingredienser till en nyttig spenatsoppa:

Räcker till 2 personer

1 paket stuvad spenat ( fryst)

100 gram färsk babyspenat

1/2 dl nötmjölk, jag kör mandelmjölk

1 avocado

2 msk rostad lök

1 näve krossade valnöttter

Örtsalt

Den här soppan är också väldigt mättande, så hur god den än är, så tycker jag inte riktigt att det går att överäta just spenatsoppa. Det tar stopp, och då är det stopp. Bra eller dåligt, det avgör du själv 🙂 

Men det här är ju en nyttig spenatsoppa, så orkar du en portion till så använd i stället två påsar fryst stuvad spenat och 1 dl nötmjölk, men resten exakt samma.

nyttig spenatsoppa

Nyttig spenatsoppa – så här gör du:

  1. Tina spenaten i en kastrull, lår försiktigt koka upp
  2. tillsätt nötmjölken
  3. Rör i den färska spenaten och låt småkoka ihop
  4. Salta med örtsalt
  5. Tärna avocado
  6. Häll upp i två skålar och toppa med avocado, rostad lök och valnötter

nyttig spenatsoppa

 

Gillar du soppor, så måste jag bara tipsa dig om Vegohimlens grymma och nyttiga champinjonsoppa, och den enkla men ack så älskade blomkålssoppan som är en vardagsfavorit!

Ha en fantastisk helg!!

 

 

Lämna ett svar