godaste tomatsoppan med körsbärstomater, vitlök & örter

god tomatsoppan

Vilken är den godaste tomatsoppan du vet ? Den här soppan är en av mina soppfavoriter,, och varje gång jag lagar den, så tänker jag alltd att ”denna sopppa kan vi äta flera dagar i veckan” 

Det är så fantastiskt god, eftersom den är gjord på söta och goda körsbärstomater. När du lagar soppa, gör då en riktigt stor batch, så kan du sedan äta soppan med olika innehåll, tex addera linser eller pasta. Toppa med rivna grönsaker med mer.

Nu håller sommar sakta på att bli höst. Den här årstiden är mitt ”nyår”. Det är då jag rensar i garderober, och sätter upp nya regler och förhållningssätt till det kommande året. Det är nu jag växlar ut på all den energi som jag samlat på mig under en varm och skön ledighet. 

Går långa promenader och planerar för det kommande året. Hittar fiffiga lösningar, och sätter upp avtal med mig själv. Det riktiga nyåret är bara ett ”administrativt” nyår för mig. Då vi adderar en lägger på ett år till handlingarna. Planering och energikalibreringen sker alltid den här tiden på året för mig. Det kommer inifrån, så har jag alltid fungerat.

Det blir mycket träning kommande halvåret, och jag ska också testa att lägga på en lite kortare meditation / stretch (yoga) session varje morgon. Även om morgnar för mig är lite heliga rent tidsmässigt. Men min uppgift nu, är att testa att komma in i ”yogaflow”. Eftersom jag brukar meditera, så vill jag nu lära mig att kunna göra det genom ett rörelseflow. Så jag tror att det blir en bra kombo för mig. 

Men nu ska vi göra den godaste tomatsoppan jag vet.

 

Du vet väl att du kan gilla och följa Vegohimlen på Instagram och på Facebook ?

godaste tomatsoppan

 

Godaste tomatsoppan – du behöver:

(4-6 personer)

2 st gula lökar

2 st vitlöksklyftor

1/2 kruka basilika

6 kvistar timjan (bladen)

2 buljongtärningar (vego eller umami)

350g färska körsbärstomater

1 burk krossde tomater (400g)

2 msk tomatpuré

6 dl vatten

2 tsk örtsalt

1 tsk paprikapulver

Färsk timjan för garnering

Olivolja

god tomatsoppa

Godaste tomatsoppan på färska körsbärstomater – steg för steg :

 

  1. Hacka löken, pressa vitlök grovt, fräs i olivolja

  2. Krydda med paprikapulver och örtsalt fräs hyfsat mjuk

  3. Dela körsbärstomaterna på mitten, och addera resten av ingredienserna.

  4. Var noga med att buljongtärningarna smälter.
  5. Lät koka upp och sedan sjuda / småkoka i ca 30 minuter.

  6. Mixa lätt med handmixer. Soppan ska ha lite tuggmotstånd. Ibland struntar jag i detta moment. Typ när jag är för hungrig 🙂

  7. Servera din tomatsoppa med färska tomater, toppa med lite timjan

godaste tomatsoppan

 

Tyckte du om mitt recept på godaste tomatsoppan ? Här kommer fler mustiga soppor till dig!

Nyttig spenatsoppa med avocado och nötter

Enkel grönsakssoppa med morötter

Enkel blomkålssoppa

Soppa med tomat, aubergine och vitlök

Härlig champinjonsoppa med timjan

Sötpotatissopa med lime och majs

 

Ha en riktigt fin dag!

/K

Lämna ett svar