sallad med rostad potatis & färska primörer

sallad vegan rostad potatis

Salllad med rostad potatis kan vara höjdpunkten på mitt midsommarbord. Hemligheten är hur färskpotatisen tillagas. Men jag lovar, det är superenkelt. Färska kryddor är alltid ett måste, och kan du få tag på färsk, närodlad sparris så är det allra bäst. Alltså, köp ingen sparris som skeppats runt hela jorden för att nå dig.

Nu är jag (äntligen) i full gång med träningen igen. Eftersom jag är på landet, så börjar jag alltid dagen med ca 6 km löpning, för att sedan jobba med styrka när jag väl är tillbaka. Allt mitt fokus ligger nu på att stärka ländryggen, så pass, att jag är redo för att hoppa upp i sadeln igen i höst efter nästan ett helt års uppehåll. 

Det var så svårt för mig att erkänna att ridningen och stallet faktiskt gjorde mig sämre i ryggen. Jag kunde ha ångest i flera dagar innan jag skulle rida, för att jag visste hur ont det skulle göra. Men jag vägrade helt enkelt att låta min rädsla få förstöra något som jag verkligen ville göra. Rätt eller fel, det ledde till något bra, och i dag har jag inte längre ont i ryggen, vilket jag är otroligt tacksam för.

Du vet väl att du kan följa vegohimlen både på Instagram och på Facebook ?

sallad med rostad potatis

Sallad med rostad potatis och färska primörer – du behöver:

800 g färskpotatis

1 knippe färsk sparris ( om du inte gillar den helt rå, så kan du koka den lätt i saltat vatten. Ca 5 minuter.

1/2 purjolök (skuren i fina strimlor)

1/2 rödlök (skuren i fina strimlor).

1 dl kapris

Vitlökspulver och örtsalt

Olivolja

Dressing

1 msk balsamvinäger

2 tsk valfri senap

1/2 tsk örtsalt

3 msk olivolja

1 msk vatten

sallad potatis rostad

Rostad potatissallad – steg för stag :

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Skrubba och koka färskpotatisen
  3. Låt koka i ca 7 minuter
  4. Blanda allt till dressingen och låt dra
  5. Skär potatisarna i halvor och lägg på en bakplåtpappersklädd plåt
  6. Krydda md örtsalt och vitlökspulver, ringla lite olivolja över och blanda runt
  7. In i ugnen tills potatisarna fått fin färg.
  8. Blanda allt en stor skål och häll över dressingen. Blanda.
  9. Servera!

sallad vegan rostad potatis

Gillade du mitt somriga recept på sallad med rostad potatis ? Då tror jag att du även kommer att uppskatta dessa recept!

Härlig sallad med broccoli och sesamdressing

Quinoasallad med butternut, apelsin och rödbetor

Vegansk potatissallad med limedressing och melon

Matig sallad med svart ris och kidneybönor

Sallad med pärl-cous-cous

Krämig sallad med risoni och hummus

Kall rotfruktssallad med koriander

Enkel vitkålssallad med lång hållbarhet

Sallad med kikärtor, quinoa och limedressing

Potatissallad med avocado och grönkål

Härlig sallad med persilja och tomater

Ha en fin vecka!

/ K

 

 

 

 

Lämna ett svar