Quinoasallad med butternut, apelsin och & rödbetor

quinoasallad

Quinoasallad och allhelgonahelg. Butternutpumpan gör skäl för sitt namn efter en redig ugnsrostning. Den blir mjukt smörsmakande och gifter sig perfekt med de lätt karamelliserade rödbetorna.

Jag älskar verkligen hösten med sina färger och sin skörd. De säsongsbaserade grödorna speglar även höstens egna färger, vilket inte gör det hela mindre vackert. Vi kom just hem från en skön Allehelgonahelg på landet. Jag hann både få tillbaka min röst som jag alltid tappar när jag är förkyld, men även tanka massa ny energi.

Många väljer att lämna landet för semester under hösten men det skulle jag aldrig göra frivilligt. Då måste jag få vara i mitt underbara Sverige. Här är hösten bara bäst. Men i december ser jag fram emot massa skidåkning.

Under Allhelgonahelgen är det ju lite spöking stämning och vi pysslade och bakade olika kakor, bullar och gjorde godis. Jag gillar ju inte bakverk och tårtor, plus att det är tråkigt att göra.

Längre ned i inlägget ser du våra läskiga fingrar, de blev sjukt bra. Ser så snuskiga ut, men smakar fylligt av vanilj och smälter i munnen. Fingrarna var det enda sötsakerna jag hann fota innan någon åt upp det.

Du vet väl att du kan följa vegohimlen på Facebook och Instagram?

quinoasallad

Quinoasallad med butternut och apelsin – detta behövs:

6 portioner

400 g quinoa

4 rödbetor

1 butternutpumpa ( 800 g)

olivolja

timjan (torkad)

salt och peppar

2 apelsiner

1msk Agavesirap eller honung

2 tsk senap

2 dl haclad bladpersilja

2 dl valnötter ( grovt hackade)

quinoasallad

Quinoasallad med butternut och apelsin – detta behövs:

  1. Koka quinoa och låt svalna helt.
  2. Sätt ugenne på 200 grader
  3. Skala och tärna rödbetor och butternutpumpa
  4. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Blanda med timjan, olivolja och kryddor.
  5. In i ugnen i 30 minuer. Ta ut och blanda efter halva tiden.
  6. Skala apelsinerna. Filéa den ena och skär i mindre bitar.
  7. Pressa ut saften ur den andra apelsinen i en skål, blanda med senap och honung /Agave.
  8. Blanda ihop allt i en stor härlig skål, och blanda även i dressingen.
quinoasallad
Butternut och rödbetor innan ugnen

halloween fingrar läskiga

Tyckte du om mitt recept på Quinoasallad? Spana in dessa härligheter !

Ha en fantastisk helg, kram /K

 

 

Lämna ett svar