enkel vitkålssallad med morötter – håller länge

enkel vitkålssallad

En enkel vitkålssallad funkar till all mat. Den kompletterar maten så fint, med sin härliga ”inlagda” smak. Ibland gör jag i ordning en riktigt stor batch på söndagen, så räcker det sedan hela veckan. Väldigt tacksamt också att kunna ta fram och servera till middagen. Denna sallad har också lång hållbarhet i kylen. 2-3 veckor närmare bestämt.

Jag har kommit på fler fördelar med ”corona times”. Så vi måste jobba nu. Hitta fördelarna med det som är en tvingande situation för oss alla. En situation vi bara måste förhålla oss till, och inte har något som helt veto inom. Fördelarna för mig, är i alla fall att jag sparar massa tid genom att inte behöva åka till kontoret. Då har jag ju vunnit tid, eller hur!

Vad gör jag med den tiden då – jomen, den ska såklart investeras i att få mig och min familj att må bättre. Jag investerar tiden i mig själv, så att jag kan bli en bättre mamma och livskamrat. Jag TRÄNAR såklart. Numer ser en vanlig träningsvecka ut ungefär såhär :

Måndag – Crosstrainer 35 minuter + 15 min styrka

Tisdag – promenad 1 timme

Onsdag – promenad 30 minuter + 1 h ridning 

Torsdag  – Crosstrainer 35 min + 15 min styrka

Fredag – promenad 1 timme

Lördag – 35 min Crosstrainer + basket

Söndag – Långpromenad + lek och basket

 

Du vet väl att du kan följa Vegohimlen på Facebook här och Instagram här ?

enkel vitkålssallad

Enkel vitkålssallad med rivna morötter:

1 kg vitkål

1 kg morötter

DRESSING:

1 dl matolja / rapsolja

1 dl äppelcidervinäger

1 msk strösocker (hjälper till med hållbarheten)

0,5 tsk örtsalt

0,5 stk salladskrydda eller torkade och blandade örter

enkel vitkålssallad

Enkel vitkålssallad med rivna morötter – steg för steg:

  1. Finriv vitkål och morötter. Jag använder en matberedare
  2. Lägg allt i en stor bunke
  3. Koka försiktigt upp alla ingredienser till dressingen
  4. Häll genast över salladen och blanda 
  5. Lägg salladen i en glasburk modell större, och häll över resten av dressingen.
  6. Låt stå i kylen i några timmar innan du äter första gången.

 

enkel vitkålssallad

Gillade du Vegohimlens vegorecept på enkel vitlkålssallad med rivna morötter ? Då kommer du verkligen att gilla detta:

Quinoasallad med butternut, apelsin och rödbetor

Vegansk potatissallad med limedressing och melon

Matig sallad med svart ris och kidneybönor

Sallad med pärl-cous-cous

Krämig sallad med risoni och hummus

Kall rotfruktssallad med koriander

Ta hand om er där ute !!! Kram /K

Lämna ett svar