sallad med kikärtor, quinoa och limedressing

sallad med kikärtor

En lättfixad sallad med kikärtor och ljuvlig dressing på lime. Kikärtor är rena rama proteinbomben, och en av vegetarianernas allra bästa vänner. Här har ni verkligen en nyttig, god och mättande maträtt till i sommar. Även perfekt matlådemat om det nu skulle bli något över. Jag vet inte hur det är med er, men jag blir mätt väldigt fort på just kikärtor.

Jag älskar förresten Vietnamesisk mat. Det kan faktiskt vara mitt all time favoritkök. Det bästa är att maten är så smakrik och crisp. Men att den samtidigt är så fräsch. Jag älskar deras olika såser. I morgon ska jag faktiskt ge mig på att göra Vietnamesiska vårrullar med färska grönsaker och tofu i till middagen. Jag har testat att laga det förut. Då blev de supergoda, men inte så snygga. Så kanske att jag delar det i mina Instastories då i alla fall, även om det inte blir ett blogginlägg.

Men jag har bestämt mig för att lyckas bättre denna gång. Till vårrullarna har man också två olika slags såser som gör hela rätten. Jag kan äta hur många som helst av dessa färska vegetariska vårrullar. Tror till och med att de är 100% veganska. Favorit, favorit!

Ni vet väl att det går att följa Vegohimlen både på Instagram @vegohimlens och på Facebook.

sallad med kikärtor 

 

Sallad med kikärtor och quinoa – du behöver:

4 personer

Röd kokt quinoa till 4 personer

1 block vegoost feta style ( eller fetaost om du kör lakto ovo)

1 liten rödlök finhackad

ca 250 g kokta kikärtor

1 knippe persilja

Dressing

lime, saft och finriva det gröna längst ut på skalet

2 msk olivolja

1,5 tsk sesamolja

1 msk agavesirap eller flytande honung

0.5 tsk salt

kikärtssallad

Härlig kikärtssallad med limedressing – steg för steg:

  1. Blanda ihop allt till dressingen, låt stå och dra.
  2. Koka quinoa och låt kallna.
  3. Blanda ihop lök, ost, kikärtor och quinoa.
  4. Hacka persilja och blanda i.
  5. Häll på dressingen och blanda.

sallad kikärtor

Gillade ni Vegohimlens recept på sallad med kikärtor ?

Då kommer ni att älska all denna inspiration nedan:

Quinoasallad med butternut, apelsin och rödbetor

Vegansk potatissallad med limedressing och melon

Matig sallad med svart ris och kidneybönor

Sallad med pärl-cous-cous

Krämig sallad med risoni och hummus

Kall rotfruktssallad med koriander

Enkel vitkålssallad med lång hållbarhet

Ta hand om er, och tvätta händerna 🙂 /K

Lämna ett svar