krämig sallad med risoni och hummus

krämig sallad

Krämig sallad med hummus och risoni är supergott, nyttigt och lättlagat. Riktigt bra lunchfavorit. Perfekt ven för matlådan. Mättande och full med nyttigheter. Risoni är en slags pasta som är formad som små riskorn. Jag älskar risoni. Jag älskar även hummus för den delen. Dessa båda ingredienser är grunden till en krämig sallad som jag varmt kan rekommendera. Självklart är den vegansk!

Så har vi äntligen lite svalare temperaturer i vårt avlånga land. Jag har spenderat min dag på kontoret i dag, så det passar mig fint. Nu väntar ytterligare lite ledighet. Det ska bli så härligt att spendera kvalitetstid med min absoluta favoritperson! För det är exakt vad jag ska göra. Jag har förberett några överraskningsdagar för oss 🙂

Du vet väl att du kan följa vegohimlen både på Instagram och på Facebook?

krämig sallad

 

Krämig sallad med hummus – detta behöver du:

4 personer

Kokt risoni för 4 personer

1 finhackad röd lök

1 paket stora vita bönor

1 dl finhackad smörgåsgurka

1/2 finhackad gul paprika

1 näve hackad färsk bladpesilja

1 dl hackade, svarta oliver

2 skivade avocados 

 

Hummus:

2 paket kikärtor, avrunna.

1 msk saft från lime

1 tsk agavesirap

1 tsk örtsalt

1 msk olivolja

1 msk tahini

 

krämig sallad

Krämig sallad med hummus – så här gör du:

  1. Koka risoni enligt anvisningar
  2. Mixa ihop alla ingredienser till hummus och smaka av med örtsalt och agave.
  3. Blanda risonin med hummus
  4. Lägg nu i resten av ingredienserna till din krämiga sallad.
  5. Toppa med avocadoskivor

krämig sallad

Krämig sallad med hummus, är en sådan rätt som jag bara sitter och äter och äter av utan att tänka på att jag just ätit för 3 personer.

Funderar just på om kokt broccoli skulle kunna vara gott i. 

bästa vegobloggen

 

Nu är jag i Stockholm igen och jag gjorde nyss en jättegod glass på vindruvor. Ekologiska såklart, jättegoda. Tänker att det blir nästa inlägg!

krämig sallad

Gillade ni min krämiga sallad?

Här kommer mer vegansk matinspiration till er på enkla pastarätter!

 

Lämna ett svar