bästa vårrullarna med tofu och grönsaker

bästa vårrullarna

Bästa vårrullarna jag någonsin gjort. Det tar sin lilla tid eftersom det är en del  pyssel med monteringen. Ett hett tips är att äta dem som asiatiska tacos, alltså att allt står framme på bordet, och att var och en rullar sin egen rulle och äter.  Jag förberedde dock allt själv och bjöd min familj på ett berg av färdiga vårrullar. Men så skämmer jag ju bort dem en del också. Vem vill inte ha en god och nyttig måltid serverad i en härlig färgexplotion!

Den här rätten är helt vegansk och glutenfri. Såserna gör jobbet, och tillsammans blir kombinationen en av mina absoluta favoritmåltider.

Om sötsug…

Jag får en del PM från er läsare, där ni undrar om jag äter socker. samt vad jag äter när jag är riktigt sötsugen. Svaret är nej om ni tänker på tårtor, godis och bakverk mm. Det är inte fräscht, och inget jag vill ha i kroppen. När vi firar något, som det till exempel kommer att bli en del av nu kommande vecka – så gör jag i ordning olika typer av raw godis eller mina grymma kakor på svarta bönor.

Men när det gäller glass, så är det min stora last. Finns sjukt god vegansk nötglass att köpa. Annars gör jag själv. Sök på glass här på bloggen så hittar ni. I sommar ska jag dessutomatt få en glassmaskin som kommer att gå varm ute på mitt landställe. Längtar!

När jag är sötsugen till vardags, har jag en jättegod latte på mandelmjölk, kakao, ashwagandha och maca som jag rör ihop. Den kan jag lägga upp här på bloggen i framtiden. Älskar även körsbär, melon och jordgubbar som det blir mycket av nu under sommar och ledighet.

Du vet väl att Vegohimlen finns som inspiration både på Instagram och på Facebook ? Följ mig gärna där.

bästa vårrullarna

Bästa vårrullarna med grönsaker – du behöver:

6 personer

150 g tunna risnudlar (kokta och kallande)

18 st rispapper

1 gurka skuren i mindre stavar

150 g tofu naturell – skuren i mindre stavar

3 st pak choi

1,5 morot, skalad och skuren i små stavar

3 dl böngroddar

1 kruka koriander

3 st vårlökar, hackade, spara stjälken till dekoration

1 dl salta jordnötter, krossade

Hoisinsås – köp i asiatisk affär

 

Nouc cham – dippsås

1 st finstrimlad röd chilifrukt

1 krossad vitlöksklyfta

5 msk stösocker

0,5 dl kokande vatten

0,5 dl vegetarisk ostronsås

1 dl limesaft ( ca 3 lime)

 

bästa vårrullarna gönsaker

Godaste vårrullarna – steg för steg:

  1. Gör såsen: Kärna ur och strimla chilin och pressa vitlöken. Blanda allt i en skål med sockret och häll över vattnet. Tillsätt ostron/fiskås och limesaft och rör tills sockret har löst sig. Låt stå i kylen minst 30 minuter.
  2. Gör i ordning alla grönsaker och lägg i skålar. Ta fram en större skål som du fyller med ljummet vatten.
  3. Tag ett rispapper och lägg i blöt i skålen i ca 30 sekunder tills den blivit mjuk. Lägg det blötlagda rispappret på en skärbräda till exempel.

vietnamesiska godaste vårrullarna 1

4. Börja med ett pak choi blad längst ned, det hjälper till att forma rullen. Lägg sedan lika delar av fyllning i pak choi bladet.

5. Påbörja rullen i ena enden av rispappret och vik denna över fyllningen. Tryck försiktigt in fyllningen mot kanten så att rullen ”tightas till”. När du rullat ett helt varv, viker du in sidorna så att det bildas kanter på rullen. Nu kan du (om du vill) lägga en vårläksstjälk vid kanten, innan du rullar klart resten av vårrullen.

6. Servera helst på en gång även om rullarna håller sig fina i kylen i några timmar. Dippa i Hoisinsås och Nouc cham.

vietnamesiska godaste vårrullar

Tycker du att det är svårt att hantera rispappret, så blöt figrarna så går det mycket lättare.

 

bästa vårrullar

Bästa vårrullarna – krispiga och goda.

godaste vårrullarna

Skär alla grönsaker och lägg i skålar för att vara redo när det är dags att rulla.

bästa vårrullarna grönsaker

Tyckte du om mitt recept på de bästa vårrullarna med grönsaker – då ska du spana in hela min veganska kategori som du hittar här.

Ha en fantastisk vecka med sol,  skol och dagisavslutningar  !!!! / K

 

 

Lämna ett svar