godaste varma mackan med vitlök och färs

godaste varma mackan

Den godaste varma mackan jag vet, är en härlig bolognese variant gjord på en svingod vegofärs som jag brukar göra med en skvätt rödvin i. Jag använder resterna av en stor bolognese- middag helt enkelt. Men jag skulle verkligen kunna tänka mig att göra denna bolognese endast för att bjuda på grymma mackor.

Hur roligt jag än tycker att det är att laga mat, så ska gudarna veta att det är skönt med mat som går fort i bland. Jag vill lägga min tid på rätt saker. Att umgås med min familj är alltid högsta prio. Visst är det skönt att äta på restaurang ibland, men om jag ska vara riktigt ärlig, så är det inte ofta jag tycker att det är så gott med utemat. Ännu oftare är just vegomaten under all kritik. Jag har mina favoriter, men de är väldigt få.

Det har varit så underbara lediga dagar här nu. Vi har njutit av solen och passat på att äta massa glass. Sommarkänslan infinner sig. Stikkinikki har sjukt goda veganalternativ får jag säga  @stikkinikkigelato . Vet faktiskt inte om de finns i andra delar av Sverige ännu, eller om det bara är i Stockholm än så länge.

 

Du vet väl att Vegohimlen finns att följa både på Instagram som @vegohimlens och på Facebook?

godaste vegomackan

Godaste varma mackan:

4 pers

8 skivor av din favorit formfranska

2 msk mjölkfritt smör (går att hoppa över)

ca 400 g av denna fantastiska färssås

200 g riven vegost – eller din egna favorit

Salt och peppar

godaste varma mackan

Godaste vegomackan – steg för steg

  1. Laga i ordning denna färs, steg för steg.
  2. Sätt ugnen på 225 grader
  3. Bre smör på formfranskorna, lägg på en bakplåtspapperstäckt plåt
  4. Lägg på ett härligt lager med färssås
  5. Toppa med ost
  6. Låt baka i ugnen i ca 10 minuter tills osten har fått fin färg
  7. Salta och peppra

godaste vegomackan

 

Gillade du mitt recept på den godaste vegomackan ? Kika då in här bland mina lättlagade recept!

Ta hand om dig!! /K

 

Lämna ett svar