Öppen lasagne med kantareller, grön eller svartkål och massor av valnötter. Verkligen en rätt som passar både vardag och fest. Vacker och extremt god är den här pastarätten. Jag älskar den. Lite sloppy fast det blir vackert liksom. Denna gång använde jag faktiskt svartkål, men grönkål passar precis lika bra till detta recept på öppen […]
vegansk pasta alfredo med cashewnötter
Vegansk pasta alfredo till middag blev det i går. Den är så smakrik och ostig i smaken den här såsen. En bonus är att den inte heller är flottig, vilket jag verkligen uppskattar. Glöm inte att lägga cashewnötterna i blöt några timmar innan du ska laga rätten – så går det hela på ett kick! […]
tomatsoppa med färska tomater och timjan
Tomatsoppa med färska tomater, timjan och basilika. Att göra en tomatsoppa på färska tomater är verkligen en smakupplevelse. Här använder jag körsbärstomater och det blir helt sjukt gott. Smaken är intensiv och mustig. En av de absolut härligaste soppor jag vet! Just denna soppa med färska tomater är toppad med ugnsbakad broccoli, vilket gör den […]
veganska plättar med banan och havre
Veganska plättar med banan och havre är det perfekta mallanmålet, lunchen eller brunchen. Både för stor och liten. Mina veganska plättar innehåller inget tillagt socker men det behövs heller inte tycker jag. Servera dem med färska hallon och vaniljesås så har du en efterrätt som gör vem som helst lycklig. Jag gjorde de här havreplättarna […]
ugnsbakad sötpotatis med kikärtor
Ugnsbakad sötpotatis i halvor som är formerade som båtar är en riktigt härlig middag. Jag lagade dem i helgen och det blev väldigt uppskattat. De är väldigt lätta att göra och den mesta tiden spenderar dem i ugnen medan du kan göra något annat. Veganerna får det dem behöver då sötpotatishalvorna innehåller en del kikärtsmos. […]
sockerfri varm choklad med dadlar
Sockerfri varm choklad är ett riktigt genidrag. På fullast allvar, min son märker ingen skillnad. Jag ser framför mig hur jag serverar sockerfri varm choklad hela vintern, till min då äppelkindade son som just åkt skidor eller skridskor. Med GOTT samvete. Det är sjukt mycket socker i varm choklad. I detta recept använder du i […]
veg lasagne med solrosfrön och spenat
Veg lasagne, vegolasagne, vegetarisk lasagne. Jag älskar lasagne och redan innan jag slutade äta kött, var veg lasagne favoriten. Min favorit just nu är en vegansk lasagne som tidigare var veg lakto-ovo. Jag tar bort halloumin som den tidigare innehöll, och ersätter med kidneybönor. Perfekt! Tiden bara flyger förbi och nu är det plötsligt höst. […]
pärlcouscous i sallad med bönröra
Pärlcouscous är en större variant av couscous som är perfekt i sallad i stället för pasta. Jag upplever att man ska vara ganska noga med koktid och konsistens. Det kan avgöra hela ätupplevelsen om de kokat för kort tid framför allt. jag gjorde en jättegod, innehållsrik och nyttig sallad här i helgen. Vegansk och härlig. […]
danskt rågbröd med äpple
Danskt rågbröd med äpple är en ljuvlig frukost eller mellanmål, och lätt att lyckas med hemma. Härligt att få fylla brödet med egna frön och se degen svälla under bakduken. Efter ett par bakningar går det på ren rutin att röra ihop degen till danskt rågbröd! Visst, det krävs lite förberedelser, men även det går […]
soppa på tomat och aubergine med vitlök
Tomat och aubergine är en lyckosam kombo. Den här mättande soppan mixas krämig och avnjuts tillsammans med en bit surdegsbröd eller varför inte en god sallad. I bland struntar jag helt i att mixa soppan, men adderar röda linser innan kokning, så blir det en annan typ av soppa men supergod den också. Har du […]