sockerfri varm choklad med dadlar

sockerfri varm choklad

Sockerfri varm choklad är ett riktigt genidrag. På fullast allvar, min son märker ingen skillnad.  Jag ser framför mig hur jag serverar sockerfri varm choklad hela vintern, till min då äppelkindade son som just åkt skidor eller skridskor. Med GOTT samvete. Det är sjukt mycket socker i varm choklad. I detta recept använder du i stället dadlar, som ger den typen av sötma som du kan jämföra med sockersmak.

Så jag gissar att det rätta sättet att säga det på att det är en sockerfri varm choklad, utan tillsatt socker.

Alltså, jag vet att jag har varit lite dålig på att uppdatera. Det beror inte (som man kanske skulle ha kunnat tro) på att jag inte lagar mat – i do. Det är mer tiden att publicera som har kommit i kläm. Det är så mycket som händer just nu.

Du vet väl att du kan följa vegohimlen både på facebook och på Instagram?

Där delar jag ännu mer vego-inspiration.

sockerfri varm choklad

Detta behöver du till sockerfri varm choklad med dadlar

Räcker till 2 personer

2 stora koppar mandelmjölk

2 teskedar raw kakao

4 dadlar, helst färska. Är de inte färska kan du blötlägga dem i hett vatten ett tag  innan.

 

sockerfri varm choklad

Så här gör du sockerfri varm choklad med dadlar:

  1. Lägg allt i en mixer, helst höghastighetsmixer
  2. Kör på fullt blås i 60 sek
  3. Värm eller drick den som den är

 

sockerfri varm choklad

Ett tips på vägen om du ska servera til barn, är att använda den mjölk osm de helst dricker.

Gillade du mitt recept på sockerfri varm choklad, så kika gärna i min kategori för dryck, där du kan hitta mycket raw och annat gott.

 

Njut av livet / Vego-Kamilla

2 svar på ”sockerfri varm choklad med dadlar”

  1. Ohlala gott

  2. Min kvällsdryck just nu. Jättegott. Smakar som att det är grädde i.

Lämna ett svar