Vegansk pasta alfredo till middag blev det i går. Den är så smakrik och ostig i smaken den här såsen. En bonus är att den inte heller är flottig, vilket jag verkligen uppskattar. Glöm inte att lägga cashewnötterna i blöt några timmar innan du ska laga rätten – så går det hela på ett kick!
Det här rätten blir allra godast när du serverar den direkt. Visst, den funkar i lunchlådan, men då ska du nog addera lite havregrädde eller liknande vid uppvärningen, annars kan den bli lite torr. Egen åsikt. Annars älskar jag detta recept på vegansk pasta alfredo.
En stor hyllning går ut till näringsjäst som verkligen kan ersätta det där ostiga i såser. Näringsjäst är slags flingor som numer finns i de flesta välsorterade livsmedelsbutiker.
Du vet väl att Vegohimlen finns både på Facebook och på Instagram ? Gilla och följ mig där!
Vegansk pasta alfredo – detta behöver du:
2 dl naturella orostade cashewnötter
6 dl vatten
2 vitlöksklyftor
0,75 dl näringsjäst
1 1/2 msk misopasta (eller 1/2 buljongtäring, jag har hittat med misosmak)
1 tsk citronsaft
1 tsk havssalt
1/4 tesked riven muskot
en nypa svartpeppar
2 matskedar mjöl
4 portioner fettuccine eller den pasta du gillar.
1/2 kruka bladpersilja till garnering.
Vegansk pasta alfredo – steg för steg:
- När cahshewnötterna är klara, lägger du dem ihop med övriga ingredienser i en mixer och kör på tills du har fått en helt jämn smet.
- Koka försiktigt upp under omrörning med visp, i en kastrull på medeltemperatur.
- Koka pastan enligt instruktioner på paketet
- Blanda ihop pasta och sås, strö öven lite hackad bladpesilja
- Servera genast.
Mitt recept på vegansk pasta alfredo får den perfekta smakpalansen med lite pressad citron i!
Gillade du Vegohimlens recept på vegansk pasta alfredo?
Då kommer du nog att gilla även dessa härligheter!!
Hoppas ni hittar något som smakar!
Kram på er alla plantälskare!