olika pastarätter under årets fattigaste månad

olika pastarätter

Olika pastarätter kan bli din räddning under januari, som även brukar kallas för årets fattigaste månad. Många har spenderat mycket pengar under ledighet och julhelger. 

Jag hoppas förresten att ni alla har haft det riktigt härligt. Vi är inne i januari, också kallat för ”oxveckorna”. Vad betyder då oxveckorna egentligen? Jo, det är tiden mellan trettonhelgen och påsk. Där finnns nämligen inte några röda dagar i sikte. I alla fall inte i almanackan. Man arbetar då hårt som en oxe. Den typen av uttryck användes förr i tiden då arbetet i mångt och mycket utfördes på åkrar och ängar. 

Jag tycker att det är så intressant att tänka på hur vi människor levde förr i tiden. Många var helt beroende av skördar och levde med mycket osäkerhet kring brödfödan. Det kunde räcka med en dålig skördesäsong för att hela familjen skulle lida nöd. Självklart finns det fattigdom även i dagens samhälle, men på det stora hela har de flesta av oss mat för dagen, och någonstans att sova på natten. Jag tänker att det skulle kunna klassas som två av människans primära behov. Ändå är den psykiska ohälsan större än någonsin. 

Jag skulle kunna skriva spaltmeter om vad jag tycker om den moderna människans och de nya generationens snedvridna livsfokus, men jag tycker i stället att vi hoppar rakt på pastarecepten.

Jag har samlat ihop lite olika pastarätter som kan komma väl till pass nu i januari.  Hopps att du kan hitta en riktig favorit!  Tänk på att om du handlar smart, så maxar du användandet av ingredienserna och minskar matsvinnet. Tex spenat återkommer i fler rätter. Planering är allt ! Tänk inte bara ”en måltid” när du köper ingredienserna. I detta fall räcker ingredienserna till fler olika pastarätter.

Du vet väl att du kan följa Vegohimlen på Instagram och på Facebook  för mer inspiration?

olika pastarätter

Pastarätterna som jag tipsar om nu, är enkla, goda och närande. Vill du variera, så kan rätterna även ätas med tex bulgur eller ris. Recept till bilden ovan är en enkel pasta med vitlök och och spenat. Receptet hittar du här.

Nedan har ni en krämig och god pasta med blomkål och valnötter. Valnötterna kan enkelt bytas ut mot tex solrosfrön eller andra nötter du har hemma.

Receptlänk

godaste vegopastan

Här kommer ännu en krämig och härlig pasta, men den här gången en pasta Alfredo med cashewnötter.

Receptlänk finns här.

vegansk pasta alfredo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Har du något saffranspaket kvar efter julbaken ? Då kan jag varmt rekommandera den här gottiga pastarätten med saffran, linser och dill.

Receptlänk här.

En riktigt härlig pasta med kapris och citron kommer här. Jag har tidigare skrivit att kapris är underskattat. 

Receptlänk här.

olika recept pasta

Älskar tuggmotståndet i lite gröna ärtor i pastan. Här kommer ett läckert pastarecept med bland annat gröna ärtor och vitlök.

Receptlänk här.

olika pastarätter

En av mina favoriter, är denna krämiga pastaanrättning med spenat, valnötter och kapris.

Receptlänk här

pastarecept

Du vet väl att det finns goda vegetariska altiernativ till ost ?

Här kommer recept till min variant. 

Älskar den här sköna och gröna pastan med broccoli nedan. 

pastarätter

 

Jag hoppas att ni gillade mitt inlägg med olika pastarätter. Samt att ni fick lite inspiration!

 

/ Kamilla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bild

 

Lämna ett svar