nyttigt godis är det bästa som finns, men finns det?

veganska tryfflar bön

Nyttigt godis låter som något som inte finns, men för mig handlar allt om vilken attityd du väljer att ha gällande sötsaker. Det handlar också mycket om dina vanor och om du vill och vågar utmana dem.  Vanans makt kan vara människans störta inbillade hinder i livet. Det är svårt att byta vanor på riktigt. 

Men om du väljer att inte utmana dig själv och dina bekväma tillvaro, så slutar du att utvecklas. För min del, är det bland det värsta som kan ske. Att stanna i sin comfortzone år ut och år in. Nu menar jag egentligen inte bara små frågor som vilket godis du äter, men visst, det kan få statuera ett exempel. 

Om du är en av dem som vill ändra dina godisätarvanor, till exempel i form av ett nyårslöfte, läs vidare.

När du köper godis i butik, så får du vara noga när du läser innehållsförteckningen. Gör du eget, så ersätt vitt socker mot andra produkter, tex kokossocker eller en mindre mängd lönnsirap. Nu ska man inte låta sig luras, eftersom även dessa produkter innehåller vissa ämnen som är i det vita sockret. Det finns hur mycket som helst att läsa om inom ämnet, och även dokumentärer att ta del av. 

Det bästa sättet att få i sig något sött, är genom att äta frukt. Men ibland behöver man något mer helt enkelt.

Här kan du läsa mer om socker och olika sockerarter, samt dess påverkan.

Just vitt socker är bevisat beroendeframkallande, så jag byter gärna ut det mot tex kokossocker eller lönnsirap tex, även om det inte är perfekt. Jag fixar även en hel del godis med dadlar som sötningsbas.

Det tar några dagar att ”avgifta” sig från begäret att smälla i sig vitt socker, och det som sedan händer, är att du börjar känna en viss avsmak för den typen av godis med vitt socker. När du efter en tid testar att stoppa det i munnen, så upplevs det som FÖR sött. du får bäst effekt av den här övningen om du också tränar och rör på dig minst 2 dagar i veckan.

 

Du vet väl att du kan följa Vegohimlen både på Instagram och på Facebook !

 

Här får du lite inspiration på vad du kan göra för nyttigt godis. I alla falla nyttigare godis.

nyttigt godis

Krämiga tryfflar

Till receptet

 

sockerfria kakor

Kakor med tahini, morot och kardemumma

Till receptet

 

 

nyttigt godis

Härliga hälsobiollar med Tranbär

Till recept 

 

Jordnötsfyllda chokladgömmor

nyttigt godis med jordnötssmör

 

Till recept

Fyllda dadlar – en riktig favorit.

vegangodis

Till recept

Jag hoppas att du tyckte om mitt inlägg om nyttigt godis. Följ mina sociala medier för mer inspiration!

GOTT NYTT ÅR !!!

 

Lämna ett svar