En lättfixad sallad med kikärtor och ljuvlig dressing på lime. Kikärtor är rena rama proteinbomben, och en av vegetarianernas allra bästa vänner. Här har ni verkligen en nyttig, god och mättande maträtt till i sommar. Även perfekt matlådemat om det nu skulle bli något över. Jag vet inte hur det är med er, men jag blir mätt väldigt fort på just kikärtor.
Jag älskar förresten Vietnamesisk mat. Det kan faktiskt vara mitt all time favoritkök. Det bästa är att maten är så smakrik och crisp. Men att den samtidigt är så fräsch. Jag älskar deras olika såser. I morgon ska jag faktiskt ge mig på att göra Vietnamesiska vårrullar med färska grönsaker och tofu i till middagen. Jag har testat att laga det förut. Då blev de supergoda, men inte så snygga. Så kanske att jag delar det i mina Instastories då i alla fall, även om det inte blir ett blogginlägg.
Men jag har bestämt mig för att lyckas bättre denna gång. Till vårrullarna har man också två olika slags såser som gör hela rätten. Jag kan äta hur många som helst av dessa färska vegetariska vårrullar. Tror till och med att de är 100% veganska. Favorit, favorit!
Ni vet väl att det går att följa Vegohimlen både på Instagram @vegohimlens och på Facebook.
Sallad med kikärtor och quinoa – du behöver:
4 personer
Röd kokt quinoa till 4 personer
1 block vegoost feta style ( eller fetaost om du kör lakto ovo)
1 liten rödlök finhackad
ca 250 g kokta kikärtor
1 knippe persilja
Dressing
2 lime, saft och finriva det gröna längst ut på skalet
2 msk olivolja
1,5 tsk sesamolja
1 msk agavesirap eller flytande honung
0.5 tsk salt
Härlig kikärtssallad med limedressing – steg för steg:
- Blanda ihop allt till dressingen, låt stå och dra.
- Koka quinoa och låt kallna.
- Blanda ihop lök, ost, kikärtor och quinoa.
- Hacka persilja och blanda i.
- Häll på dressingen och blanda.
Gillade ni Vegohimlens recept på sallad med kikärtor ?
Då kommer ni att älska all denna inspiration nedan:
Quinoasallad med butternut, apelsin och rödbetor
Vegansk potatissallad med limedressing och melon
Matig sallad med svart ris och kidneybönor
Krämig sallad med risoni och hummus
Kall rotfruktssallad med koriander
Enkel vitkålssallad med lång hållbarhet
Ta hand om er, och tvätta händerna 🙂 /K