vegetarisk pastasås med broccoli

vegetarisk pastasås

Vegetarisk pastasås med broccoli och ärtor. Grön och skön vardagspasta för hela familjen. Snabbt går det också. Så gottigt när konsistensen på broccolin är sådär perfekt, lite krispig men ändå mjuk och lättuggad. De söta gröna små ärtorna med sin somriga smak. Mums! Totally vegan dessutom.

Riktiga sommardagar nu i hela Europa, bara att njuta och ta in. Så mysigt att kunna äta middag utomhus i det fria. Höra fåglarna kvittra, barnen leka, och supernjuta av mina absoluta favoritblommor som blommar precis just nu. Syrenerna.

Jag älskar verkligen syrener. Både lila och vita, men mest de lila. Doften talar verkligen till mitt innersta. Få dofter har den effekten på mig. Jag blir salig och svävar på små moln. Lycka. Synd att de är så snabba.

Följ mig och mina sommaräventyr på Facebook och på Instagram!

vegetarisk pastasås

Detta behöver du för en vegetarisk pastasås med broccoli:

4 personer

300 g gröna ärtor

300 g broccoli

4 dl havregrädde

2 vitlöksklyftor

1 tärning grönsaksbuljong

½ kruka färsk basilika

Salt

Peppar

vegetarisk pastasås

Krämig vegetarisk pastasås – så här gör du:

  1. Koka (eller tina) ärtor och broccoli ensligt anvisning.
  2. Häll av vattnet och mixa dem i en kastrull tillsammans med vitlök, grädde, havrefraiche.
  3. Koka upp blandingen och tillsätt buljong.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka valfri pasta som du sedan vänder ner broccoli- och ärtblandningen i.
  6. Toppa med färsk basilika, lite broccoli, ärtor och parmesanost.

vegetarisk pastasås

Härligt krämig vegetarisk pastasås när den är som allra grönast. Jag har så svårt att förstå att jag någonsin har ätit kött. Kött är för mig så fruktansvärt överflödigt. Jag mår mest illa av tanken på att jag skulle stoppa det i min mun. Det är så onödigt på så många olika sätt. Jag tilltalas inte heller av köttersättningar. Sojaprotein är dessutom en riktig miljöbov. Men jag tycker ändå att jag här på Vegohimlen lyckats få ihop en hel del recept som kan inspirera till en annan typ av matlagning. Matlagning där kött inte är idealet.

vegetarisk pastasås

Gillade du denna vegetriska pastasås?, då har du kommit helt rätt. Här kan du få ännu mer pasta inspiration!

Krämig vegetarisk pasta med spenat

Härlig Italiens pasta med paprikakräm

Himmelsk kikärtsfärs

Önskar dig en härlig vecka full av grön härlig helande mat och härliga människor att dela den med!!

Hippie-power

/ Vegohimlen

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar