blomkålsris med ostsås på hampafrön

blomkålsris

Blomkålsris med härligt ostig sås gjord på hampafrön, vegansk dessutom. Det här, mina vänner, är comfortfood när den är som allra bäst och nyttigast. Att liksom skeda i sig i ett lagom tempo. Ta en portion till och skeda i dig även den.

Dagen började med ett gott yogapass. En dag i veckan har jag ett träningspass som är avslappning och mindfulness. Oftast yoga. Skippar jag ett träningspass i veckan, så är det oftast just detta, vilket jag egentligen tror är helt fel. Jag älskar verkligen att checka ut från jorden och bara se inåt.

Varje morgon genomför jag alltid en egen minimeditation och känner tacksamhet för allt vackert jag har i mitt liv.  Jag känner då glädjen porla genom mina ådror som bubbelvatten ungefär. Jag älskar den stunden. Att liksom andas in den nya dagen och all kärlek och godhet som finns i världen. Att fokusera på allt gott och positivt. Min alldeles egna stund dessutom.

Men som sagt, i arla morgonstund i morse blev det yoga i grupp. Jag tycker att jag kan känna av de andras stress och fladdriga tankar i den stora salen med högt i tak. Själv är jag lugn i hela kroppen och förberedd för andningsavslappning.

Följ mig hemskt gärna på Instagram och Facebook!

blomkålsris

Detta behöver du för att fixa blomkålsris med broccoli och ostsås på hampafrön:

En matsked olivolja

2 krossade vitlöksklyftor

1 blomkålshuvud 

3 broccolibuketter

havssalt

svartpeppar

Detta behöver du för att göra ostsås på hampa

2,5 dl vatten

1 dl hampafrön

1/2 dl rostad och hackad röd paprika

2 matskedar näringsjäst

1 1/2 matsked arrowrot krydda

1 matsked äppelcidervinäger

1/2 tesked havssalt

blomkålsris

Så här gör du Blomkålsris:

  1. Riv blomkål till ris och krama ur vätskan i en kökshandduk.
  2. Hetta upp olivolja i en stor panna, addera vitlök och stek i någon minut.
  3. Lägg i blomkålsris och broccoli som du delat i mindre delar. 
  4. Höj värmen och stek tills broccoli och blomkålsris är gyllene. Det tar ca 10-12 minuter. Rör om.

Ostsås på hampa

  1. Lägg alla ingredienser till hampa och ostsåsen i en mixer.
  2. Mixa tills du har en jämn sås.
  3. Häll i en kastrull och hetta upp under omrörning tills det tjocknar. Det tar ungefär 5 minuter.
  4. Häll ostsåsen över ris och broccoliröran.
  5. Smaka av med salt och peppar

blomkålsris

Gillade du detta recept med ostigt blomkålsris ?

Här finns mer härlig vegansk mat.

Ha det så gott!!!

Lämna ett svar