vegansk mat till vardags är ingen konst

vegansk mat till vardags

Vegansk mat till vardags, är faktiskt ingen konst. Du behöver bara hitta din egen grej. Hitta någon vegorätt som du själv känner – är riktigt god. Då kommer du att ha förmågan att utveckla egna kunskaper, eftersom du har inspirationen i botten. Hitta (förslagsvis) fem veganska rätter/tillbehör som du verkligen gillar, och så utveckla det därifrån.

Det enda du måste vara riktigt noga med, är att du får i dig dina proteiner. Ja, och för tusan – B12.

Jag är helt övertygad om att det här med att äta kött, kommer att bli ungefär som med rökning. Om 5-10 år så frågar vi oss hur det var möjligt att vi åt kött förut. Ja, vi visste väl inte bättre, det är som det där med rökningen vet du 🙂 Jag vet företag som inte vill anställa rökare, kanske blir det samma med köttätare i framtiden ? Att man som föertag vill ta hållbarhetsstrategin till en helt ny nivå. Alla anställda ska stå bakom även miljöbiten. Låter lite crazy här och nu,, men ni vet var ni läste det först, haha!

At sluta med kött är inget annat än en vanesak – och en fråga om hur mycket vi bryr oss om vår planet. Det och vår egen hälsa såklart.

Vegohimlen finns både på Instagram @vegohimlens och på Facebook som Vegohimlen. Jag delar massa inspiration även där.

Jag vill dela ett superenkelt, gott och otroligt användbart recept med er. Något som du kan servera till det mesta som en liten sidorätt. Till grillat, till pasta. På mackan. Prova verkligen det här!! Perfekt vegansk mat till vardags!

vegansk mat till vardags

 

 

Guaccamole med ärtor och lime

2 mogna avocados

2 dl frysta ärtor, tinad

1 dl hackad koriander ( kan bytas mot mynta )

1 lime – saft

flingsalt

vegomat mat till vardags

Guaccamole med ärtor – vegansk mat till vardags

  1. Lägg skalad avocado och tinade ärtor i en skål
  2. Mixa med en stavmixer, addera limesaft och koriander, blanda.
  3. Salta efter tycke och smak

Tyckte du om mitt tips på vegansk vardagsmat ? Nedan kommer mer liknande inspiration. Rätter som du kan äta som gott tillbehör till din veganska kost.

vegansk mat till vardags

 

 

Broccolipesto med solroskärnor

Rödbetshummus

Vegetarisk salsa verde

Rostade och kryddade kikärtor

Bulgur med gurkmeja

Ha nu en fantastisk helg och vecka !!! / Kamilla

2 svar på ”vegansk mat till vardags är ingen konst”

  1. Tack till jättebra inspiration till att äta kött och mejeri fritt. Och inspiration att förändra och äta hälsosamt. Jag har forskat i detta med att man måste tänka på proteinerna. Om man bara äter varierat så tror jag inte att man behöver tänka på proteinerna. Att hen fick proteinbrist har jag aldrig stött på. Däremot brist på mineraler o järn, brist på kalcium, brist på vitamine osv men ej proteinbrist. Har man dock brist på allting så kanske man även har proteinbrist, men då är nog kosten helt åt faders. Man kan dock ha protein överskott och det är nog mer allvarligt. En tanke bara, men tack för jättebra recept.

  2. Tack själv, och så glad jag blir över att du blir inspirerad. Det är nämligen mitt långsiktiga mål.
    Även min man brukar säga till miga att man inte behöver vara så orolig för proteinerna. De får man alltid i sig eftersom många saker vi äter innehåller mindre mängder ändå. Jag tror att min egen oro i sammanhanget mest är kopplat till barnen egentligen. Min son är ofantligt dålig på att äta överlag. Så jag har blivit en sådan där ” du måste få i dig proteiner också” – mamma 🙂

    Ha en fin dag, Siv. Tack för att du läser min blogg / Kamilla

Lämna ett svar