vegansk glass med kokos, mango och passion

vegansk glass

Mmm, vegansk glass. Nyttigt på riktigt och supergott. Sann plantkärlek. Av någon anledning gör jag det väldigt sällan, eftersom jag alltid glömmer bort att lägga banan i frysen.  Det ska liksom tajma med själva glassuget.

Nu tänker ni att – det är väl bara att ha skivad banan i frysen och köra när det passar. Nej, så enkelt är det inte. Bananen ska inte vara mer fryst än ca 4-5 timmar. Annars blir den stenhård och eftersom jag testat, så vet jag vad som händer med mixern då. Den fixar inte det, så mycket kan jag avslöja.

Mitt glassugg kommer alltid plötsligt och oväntat. Jag inser snabbt att jag måste ha glass, och att det bara är glass som duger. Som tur är, finns vegansk glass numer ute i handeln. Men den du gör hemma själv med enkla medel. den är ju allra godast. På ett villkor – att du äter den direkt efter mixeriet.

Nu när jag ändå är igång, så måste jag bara tipsa er om denna sockerfria veganska sorbet. En sjukt god sorbet, som jag gör på sommaren, men den är precis  lika god på vintern såklart. Men just sommartid är jag extremt svag för citron / lime i kombination med tex mynta.

Dagens veganska glass är perfekt att servera som efterätt. Då kan du bara stoppa glassen i frysen vid rätt tidpunkt och få en helt perfekt och krämig glass.

Du känner väl till att Vegohimlen finns både på Instagram som @vegohimlens och på Facebook som vegohimlen ? Gilla och följ för att maxa inspirationen –  hoppas vi ses vi där 🙂

vegansk glass

Vegansk glass med mango och passion

4 portioner

250 g fryst / tärnad mango

1 liten mandarin

2 stora, mogna bananer –  frysta i skivor ( frys i 4-5 timmar)

2 dl kokosgrädde

2 passionsfrukter

1 gnutta malen kardemumma

raw glass

Vegansk glass – steg för steg

  1. Lägg i banan, kardemumma, kokosgrädde och mango i din mixer
  2. Pressa över saften från mandarinen
  3. Sleva upp i skålar
  4. Toppa med passionsfrukt

vegansk glass

Tyckte du om min veganska glass ? 

Här kommer massa härlig inspiration!

Krämig glass på gröna druvor och banan

Indisk Mango lassi med kardemumma och vanilj

Melonglass på pinne, med kokos och lime

Matchaglass

Hallonglass

Krämig chokladglass

Ta hand om er, och ut och njuuut!!! /K

 

 

 

4 svar på ”vegansk glass med kokos, mango och passion”

  1. Tack för receptet. Det gick hem hos familjen 😋

  2. Roligt att höra!!! Tack så mycket 🙂

  3. Hej mamma sonen här bra recept!

  4. Älskade liten – va söt du är 🙂 Puss puss

Lämna ett svar