vegansk frukost på mannagrynsgröt och kokos

vegansk frukost

Vegansk frukost på mannagrynsgröt med kokos och mango,  är både mättande, och riktigt god. I dag serveras den med en liten tropisk touche. Gröten är helt vegansk, och kokad på kokosdryck, samt toppad med mango och hallon i en härlig symfoni. I bland gör jag den även på mandelmjölk, eftersom det också ger ett fantastiskt resultat. Så krämigt och gott!!

Jag tycker att jag håller mig mätt väldigt länge på den här frukosten. I nödfall, när jag är trött och sliten, så går det faktiskt att äta denna veganska gröt även till lunch eller middag. Det väljer jag i så fall hellre, än att beställa en flottig pizza. Hoppas att jag kan inspirera er att göra detsamma. Alltså – köp hem mannagryn 🙂 Går jättefort att koka.

Om du är som jag, och inte äter frukost innan morgonpasset på gymmet – då är den här sena frukosten helt underbar att komma hem till efteråt. Jag äter inte innan morgonträningen, eftersom  jag inte alls är hungrig, samt att jag klarar av det rent energimässigt.

Jag gillar verkligen inte tidigar morgnar, och går i princip i sömnen till gymmet, med 3 paranötter och 5 dl vatten i magen. Sedan är jag lagom hungrig efter träningen. Absolut inget jag rekommanderar, men det är så det fungerar för mig. Ni andra äter säket en närlingsrik frukost innan ni glatt skuttar iväg till träningen 🙂

Du vet väl att Vegohimlen finns både på Instagram @vegohimlens och på Facebook som Vegohimlen. Följ mig där för mer vegomat – inspiration !!

vegansk frukost

Vegansk frukost  -mannagrynsgröt

4 portioner

8 dl kokosdryck

1/2 tsk salt

1 1/4 dl mannagryn

1 dl mango

1 dl hallon

1 tsk lönnsirap

vegansk gröt
Härligt krämig vegansk frukostgröt

Vegansk frukost  – steg för steg:

  1. Koka försiktigt upp kokosdrycken med saltet under omrörning
  2. Vispa i mannagrynen och låt småkoka under omrörning i ca 5 minuter
  3. Blanda ihop mango och hallon med lönnsirap 
  4. Häll upp gröten i skålar och lägg på toppingen.

vegansk frukost

 

Eftersom du kanske gillade mitt tips på vegansk frukost – kommer här tips på fler raw recept och även min helt veganska kategori.

Ha en alldrlles fantastisk vecka!!

Kram / K

 

 

 

Lämna ett svar