sommarsallad med melon, mynta och pumpakärnor

sommarsallad med melon

Åh, som jag älskar en läskande sommarsallad med melon och annan lätt sommarmat. En typisk sommarlunch hos mig består av en skön sallad med till exempel jordgubbar, persika eller någon slags melon. Ja, det – och så nötter också. Melon är ju glass …typ.

Nu är jag igång med sommarlöpningen. 5 ,5 km per morgon när jag är på landet. Känner redan av den där styrkan som löpning ger. Jo, jag hatar fortfarande löpning som träningsform. Men det är som jag brukar säga till barnen – vissa saker besämmer du dig bara för – och gör. 

I nästa vecka ska jag göra en hälsoprofil ihop med vår personliga tränare på företaget jag jobbar på. Hon håller också i flertalet aerobic pass varje dag på vår gymvåning. Så lyxigt att ha henne där. Men nu ska jag alltså få veta ett och annat om min grundkondition och kanske BMI, haha.

Nästa vecka åker jag också iväg på minisemester, det blir göttigt.

Det enda jag verkligen saknar när det är sommar är månen som inte längre syns. Jag älskar månens magi och när den hänger lågt ned på himlen som en gyllne sabel så blir jag som paralyserad. I love månen.

Du vet väl att du kan gilla och följa mig och Vegohimlen på Facebook och på Instagram?

sommarsallad med melon

Sommarsallad med melon och mynta:

ca 4 personer

1 mellanstor vattenmelon – delad i mindre bitar

1 stor gurka – delad i bitar

1 kruka mynta – grovt hackad

2 dl pumpakärnor

Dressing:

1 msk olivolja

1 lime – saften

1 msk agavesirap/raw honung

1 nypa salt

 

sommarsallad med melon

Sommarsallad med melon och mynta – steg för steg:

  1. Blanda ihop dressingen
  2. Lägg melon, mynta och gurkbitar i en skål
  3. Häll dressingen över och blanda runt ordentligt
  4. Toppa med pumpakärnor
  5. Servera och njut

sommarsallad med melon

Gillade du mitt recept på sommarsallad med melon och mynta, så tror jag även att du kommer att uppskatta följande recept:

Sallad med pärlcouscoous och bönröra

Krämig risoni sallad med hummus

Enkel tofusallad med dressing på jordnötssås

Matig sallad med körsbär

Njut av sommaren och av varandra nu!!

/K

 

Lämna ett svar