Snabb vegansk soppa med selleri, vita bönor och morötter. En vardagsräddare, och helt ärligt – en riktig favorit här hemma. Supermustig, vegansk och mättande.
Soppan är inspirerad av den grekiska soppan Fasolada. Jag adderade även några deciliter soyafärs för att jag tyckte att det passade. Nästa gång ska jag prova att lägga i ”stråpasta” eller vad det nu heter. Tunn pasta avsedd för soppa.
Den här helgen har jag spenderat 4-5 timmar på gymmet. Inte bara tränat, utan också mediterat, bastat och fokuserat inåt. Jag brukar ha sådana perioder när jag ”är” mer inåt än utåt. Då passar jag verkligen på att ta tillvara på det. Andra perioder fungerar det inte alls. Då kan det vara så att jag är supersocial, och skulle ha svårt att koncentrera mig på insidan. Det gäller (tycker jag) att verkligen lära känna sig själv, för att förstå ditt eget potential och dina egna behov. Lyssna inåt så får du dina helt egna svar. Vad som är rätt för dig, kan andra bara gissa.
Du vet väl att du kan följa och gilla Vegohimlen på Facebook och Instagram. Vi ses där!
Snabb vegansk soppa – detta behöver du:
ca 4 portioner
1 stor gul lök
400 g kokta stora vita bönor
4 st morötter
3 selleristjälkar
5 msk tomatpuré
2 st grönsaksbuljongtärningar eller fond
1,5 tsk paprikapulver
Olivolja till stekning
8 dl vatten
1 dl finhackad persilja
Snabb vegansk soppa – steg för steg:
- Hacka lök och selleri i tärningar, hacka morötterna.
- Hetta upp olja och stek allt ovan några minuter.
- Tillsätt tomatpurén och paprikakrydda och stek lite till.
- Smula i buljongen, häll över vatten och rör om.
- Tillsätt bönorna och smaka av med salt och peppar. Låt soppan puttra på låg temperatur i ca 20-30 min.
- Jag adderar ibland soyafärs i slutet av koktiden.
- Dekorera med hackad persilja och servera.
Gillade du detta recept på snabb vegansk soppa – här kommer fler höstfavoriter:
Krämig vegansk morotssoppa med jordnötssmör
Rostad pumpasoppa med lime och quinoa
Nyttig spenatsoppa med avocado och nötter
Njut av höst, god mat och varandra 🙂 / K
Oh ser fab gott ut