lasagne med aubergine och kikärtor

lasagne med aubergine

Mmmm..lasagne med aubergine, kikärtor och vitlök. Så enkelt, så gott. Ni vet när auberginen blir sådär härligt mjuk, len och smakrik ? Det är när du ugnsrostar den innan den används för grytor och annat. Det är också ett ypperligt sätt att minska ned på matlagningstiden. Det går jättefort i ugnen nämligen.

Fortsätt gärna maila mig era favoritrecept, jag blir SÅ inspirerad. Jag kommer garanterat att testa många av era rätter.

Själv har jag precis hämtat mig från ridlektionen från helvetet. Vi hade en hel timme Monté i onsdags. För er som inte vet vad Monté är så bjuder jag här på en länk. Titta bara på ryttarens sits, den ser man i början och i slutet på loppet. Monté är när man står upp i (helt) lätt sits i trav.

Jag säger bara – det tog mig tre dagar att återhämta mig. Men det var kul, och superbra balansövning. Det var det vi också övade på. Jag kommer inte fokusera på Monté. Haha.

Följ och gilla mig gärna på Instagram och på Facebook. Där delar jag fler góbitar från köket bland annat.

 

lasagne med aubergine

Lasagne med aubergine och kikärtor – du behöver:

ca 4 personer

Färska lasagneplattor 

3-4 mellanstora auberginer
400 g krossade tomater
1 gul lök
3 st vitlöksklyftor
ca 400 g kokta kikärtor (avrunna om du har färdigköpta)
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
Salt & peppar
matolja / raps

Topping:
2 – 3dl creme fraiche / Havrefraiche
150 g riven ost / veganost
100 g coktailtomater

lasagne med aubergine
Lasagne med aubergine och kikärtor – innan ugn

Lasagne med aubergine och kikärtor – steg för steg:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär aubergine i ca 2 cm tjocka tärningar.
  2. Lägg på en plåt och ringla olja över. Baka i 10 min. 
  3. Ta ut och rör om, baka ytterligare 5 minuter
  4. Skala och hacka löken och vitlöken.
  5. Stek lök och vitlök på medelvärme, låt mjukna
  6. Tillsätt kikärtor, tomatpuré och fräs dem i ca 5 min.
  7. I med krossad tomat, 1 dl vatten. Krydda med salt och peppar, lägg ett lock på grytan och låt puttra i ca 20 min. Lägg i aubergine och låt grytan puttra utan lock i ca 10 min.
  8. Värm ugnen till 200 grader. Smörj en ugnsform och lägg ett lager av tomatgrytan i botten.
  9. Varva gryta och lasagneplattor. Avsluta med plattor.
  10. Bred creme fraiche över, strö på ost och garnera med cocktailtomater. Baka sedan mitt i ugnen i ca 35 min. Ta ut och låt vila i 15 min innan servering.
  11. Servera med en god sallad.

lasagne med aubergine

Gillade du mitt recept på Lasagne med aubergine och kikärtor, så kommer du älska:

Öppen lasagne med kantareller och grönkål

Vegetarisk lasagne med solrosfrön och spenat

Enkel vegansk lasagne – grundrecept

Veganska cannelloni med spenat och zucchini

Ha nu en fantastisk vegovecka 🙂 / K

 

 

Lämna ett svar