matig soppa med butternut och brynt lök

matig soppa

Matig soppa till lunch eller middag ? Testa denna krämiga och goda soppa som smakar gott av brynt lök och rostad butternut pumpa. Jag brukar rosta min butternut någon dag i förväg, så går tillagningen av bara farten när det är dags. 100 % vegansk soppa som gör gott för både kropp och själ!

Nu är äntligen våren här. Det innebär inte bara positiva aspekter rörande vädret och värmen. Det får även andra fina konsekvenser. Exempelvis väljer folk att ge sig ut och springa i naturen i stället för att träna på gymmet.

Det fina med det är att gymmet blir mindre populärt och jag kan även husera i bastun helt själv. Det är inte det att jag inte gillar sällskap i bastun. Tvärtom. Jag tycker att det är riktigt trevligt att sitta där ihop med andra och prata om ditten och datten. Problemet är att jag inte vill basta med folk som inte gillar att jag häller på vatten hela tiden. Själv tycker jag att det som är själva poängen med bastun. Därför är det jag och finskorna som trivs bäst ihop. De springer alltid in i basun när de ser mig. Jaaaaaa, där är hooooon, haha. Jag tänker precis detsamma!!

Du vet väl att du kan följa mig och Vegohimlen på Instagram och Facebook? Häng på mig in i köket i mina Instastories till exempel.

matig soppa
En riktigt matig soppa toppad med en quinoablandning och rödbetsknäcke

Matig soppa med brynt lök och butternut pumpa – du behöver:

1 medelstor butternut pumpa

1 stor gul lök

10 dl vatten

1 dl havremjölk/ grädde

2 buljongtärningar (jag körde 1 umami och en vegetarisk)

salt och peppar

Quinoablandning:

4 dl kokt svart quinoa

4 soltorkade tomater

40 g babyspenat

1/2 finhackad liten rödlök

matig soppa

Gör en matig soppa med Vegohimlen:

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Skär din butternut i två delar på längden. Salta lätt, ringla över olivolja och lägg dem på ett bakplåtspapper med snittytan ned.
  3. Rosta i ugnen i ca 45 min till 1 timme. Låt svalna
  4. Skala och hacka löken, Bryn den mjuk i en stekpanna.
  5. Häll på ca 2 dl av vattnet och småkoka i 5 min tillsammans med buljongtärningarna.
  6. Håll ned i en mixer tillsammans med resten av vattnet och den rostad butternut.
  7. Mixa slätt och häll i en gryta, värm försiktigt upp soppan.
  8. Koka quinoa och låt svalna, blanda med finhackad rödlök, spenat och finhackade soltorkade tomater.
  9. Toppa soppan med quinoablandningen. jag åt soppan ihop med några bitar rödbetsknäcke också.
matig soppa

Tyckte ni om mitt recept på krämig matig soppa med brynt lök och butternut?

Jamen då kommer ni älska all denna inspo!

Rostad pumpasoppa med lime och quinoa

Potatissoppa med purjolök

Tomatsoppa med färska tomater

Soppa på tomat och augergine

Nyttig spenatsoppa med avocado och nötter

Nyttig champinjonsoppa

Kram / Vegohimlen

Lämna ett svar