matig linssallad – perfekt för höstens matlådor

matig linssallad

En riktigt god och matig linssallad var det här. Helt perfekt matlådemat om ni frågar mig. Nu när många av oss börjar jobba igen, kanske också mer och mer på kontoret – så gäller det att ha med sig god och näringsrik mat!

Jag vet att jag har lyst med min frånvaro under nästan en hel månad. jag har helt enkelt slappnat av till 100 %. inte tänkt alls på jobbet faktiskt. Jag har ju också så duktiga människor omkring mig på jobbet. Det bidrar verkligen till att det är lättare att känna ro och trygghet i att allt fungerar som de ska.

Misstänker att många av er här inte heller är så aktiva här på bloggen under just semester, så det gör inget om det är lite på paus.

Nu ska jag dela en riktigt favorit som går att variera på många olika sätt. Linssallad. Ett tips är att inte köpa linser på burk. Men man gör vad man måste, och ibland finns inte tiden där helt enkelt. jag brukar blötlägga linser eller bönor på morgonen, så de är färdiga att koka lagon till middagen. Då känns inte stressigt direkt.

En ny älskling som jag faktiskt har blivit inspirerad till under den här sommaren, är hur gott det är med torkade fikon i salalder. När jag var liten kunde jag ABSOLUT inte äta något som var sött i maten. Då tappade jag helt aptiten. Jag kan fortfarande inte äta rätter där det finns russin eller ananas i varm mat till exempel. Men numer kan verkligen söta element i maträtter höja smaksensationen till en helt ny nivå.

Du vet väl att du kan följa Vegohimlen både på Facebook och på Instagram ?

matig linssallad

Matig linssallad – du behöver :

10 dl färdigkokta, kallnade gröna linser

10 gröna, kärnfria oliver

5 torkade fikon ( skurna i mindre bitar)

1 paket soyabönor

2 stora tomater ( finhackade)

1 rödlök (finhackad)

2 dl valnötter

Dressing

1 pressad lime

1 msk olivolja

1 msk agavesirap eller honung

1 msk soya

1 krm örtsalt

1/2 msk vatten

matiga linssalladen

Linssallad med oliver och soyabönor – steg – för steg :

  1. Blanda ihop alla ingredienser till salalden i en stor skål
  2. Fixa till dressingen enligt recept ovan
  3. Häll dressingen över linssallanden och rör ihop.
  4. Servera!
  5. Gör matlådor av resten.

 

Gillade du mitt recept på matig linssallad ? Då hittar du mer här !

Ta hand om er!

 

 

Lämna ett svar