På sommaren vill vi ha enkla maträtter. Jag vet inte hur ni resonerar, men för egen del spenderar jag inte mycket tid med grillerier på sommaren. Visst, det ÄR gott att grilla grönsaker, och ja, det GÅR att laga annan mat även på grillen. Men jag hittar mina sommarfavoriter bland fräscha sallader och lättlagad, grym pasta till exempel.
I dag vill jag gärna dela med mig av en citrusdoftande pasta med vitlök, kokos och spenat, som du enkelt svänger ihop. Du kommer att bli förvånad över hur krämig och smakrik den faktiskt är. Vegansk såklart. Pastan kokas i kokosmjölk och buljong, vilket också är hemligheten med att den blir så krämig och magisk. Lätt att göra glutenfri och du väljer glutenfri spaghetti och buljong.
Jag har precis avslutat fyra dagar med härlig ridning på olika ställen. En helt ny och fantastisk upplevelse för mig var att rida på Islandshästar. Inte bara att de se ut som sagohästar. Vilka vackra varelser – herregud. De bjöd även på härlig galopp och sin speciella gångart som kallas för tölt. Det är bara Islandshästar som kan tölta. Jag har alltid velat testa att rida på Islandshästar, och nu har jag gjort det. Det gör jag gärna om!
Jag har även testet att rida ”cowboystil” på en gård som hade byggt upp sin verksamhet som en saloon. Det var båda enhansdfattning och stigbyglar av skinn. Jag ville verkligen testa, men det var inte min grej.
Resten av ridturerna var ren ryttarutveckling som jag genomförde i ett stall. Så egentligen mest för att underhålla ridträningen även under min semester. Jag är så nöjd, men har just nu stora sår på fingrarna – glömde mina ridhanskar i stallet hemma…suck
Du vet väl att du kan gilla och följa vegohimlen både på Instagram och på Facebook. Hoppas vi ses!
Enkla maträtter – pasta med citron, vitlök och kokos:
4 pers
1 tärnad gul lök
3 vitlöksklyftor (pressade)
400 ml kokosmjölk (helst ingen lightvariant)
5 dl vegetarisk buljong ( 2 tärningar + vatten)
500 g spaghetti ( glutenfri och du är allergisk)
150 g färska spenat
Saften från 1/2 citron
1 tesked zest
salt
peppar
chiliflakes
1 dl valnötter
Pasta med kokos, citron och vitlök – steg för steg:
- Stek lök i en tjockbottnad stor gryta. Tillsätt vitlök. Låt bryna i några minuter.
- Tillsätt buljong, kokosmjölk, kryddor, citronsaft och pasta.
- Låt koka på svag värme i ca 15-18 minuter. Koktiden blir längre när du använder mindre vätska. Rör om då och då, så att pastan inte bränns.
- Tillsätt spenat och rör om. Smaka av med kryddor och citronzest.
- Toppa med valnötter och servera direkt!
Är du helt ny som vegetarian, så kan du få massa recepttips, klick här!
Tyckte du om mitt exempel på enkla maträtter? Jag har många exempel på lättlagad vegansk och vegetarisk mat. Kika vidare nedan.
Enkel vardagsmat med zucchini och pinje
Ha en fantastisk fortsättning på sommaren!! Kram /K