börja med vegetarisk mat som helt nybörjare

Funderar du på att börja med vegetarisk mat? Eller i alla fall äta mer vegetarisk mat. Roligt – bra beslut om du tar det. Du gör både dig själv, och miljön en stor tjänst. Funderar du på att bli vegan, så är det ännu bättre, men kan medföra utmaningar, och du kan komma att behöva stöd och inspiration.

Min blogg om vegomat är tänkt att ge just denna inspiration och stöd, men den börjar bli så full av recept nu, att det är svårare att navigera sig till vad som är mat för nybörjare, och mer avancerad vegomatlagning. 

Därför hade jag tänkt att dela lite handplockade recept som jag tycker passar för dig som ska börja med vegetarisk mat.

Jag har ett instagramkonto, där jag delar det dagliga, när jag lagar mat  och gör morgonsmoothies till exempel – och annat kul. Så följ mig gärna på Instagram och på Facebook.

börja med vegetarisk mat

För dig som vill börja med vegetarisk mat, har jag här samlat ihop en del användbara recept att  inspireras av som nybörjare. Blandade – både vegetariska och veganska. Jag skulle säga att vardagsmaten är den största utmaningen. När du står där med andan i halsen och ska fixa något snabbt som passar alla – dessutom.

Börja med vegetarisk mat till vardags

Pasta med zucchini och citron

Snabb vegansk sallad med selleri och vita bönor

Krämig soppa med morot och jordnöt

Snabb boccolipaj

Matig sallad med svart ris

Veganpasta med vitlök och örter

Kikärtsfärs med mandel och morot

Krämig vegopasta

Halloumi stroganoff

Börja med vegetarisk mat till fest

Spenatsnurror

Enkel förrätt med smördeg

Äppelflarn med mandelmassa

Förslag på vegansk nyårsmeny

Snabba och goda havreflarn

Snaskigt vegangodis med dadlar

Vegansk beuf bourguignon

Fyllda salladsblad

När jag själv blev vegetarian, var det en omställnig som höll på under en längre period. Vegetarisk mat kan ju innehålla hur mycket ost och ägg som helst. Då får du fortfarande dina proteiner och vitamin B12 utan att behöva planera jättemycket. Utmaningarna började för mig, när jag kände suget efter att bli vegan. Jag testade för första gången omkring 2010, men det gick åt skogen. Fantasin svek mig, och ersättningsprodukterna var äckliga. Bara  att titta på förpackningen till en veganost fick mig att längta efter en grov bit parmesan. Hur som helst, så var jag inte redo.

Vegetarian eller vegan – det är frågan

I dag vet jag framför allt hur jag kan variera min veganska kost. Jag har ännu inte blivit 100% vegan, men det är ett tydligt framtidsmål. Det är fortfarande tufft att helt exludera ägg tycker jag. Speciellt när man har barn.

Jag vill i alla fall önska dig stort lycka till på vägen mot din egen vegetariska utveckling. Min vegomatsblogg kan bli en inspirationskälla på vägen. Välkommen in till www.vegohimlen.se 

Vegohimlens på Instagram och Vegohimlen på Facebook.

/Kamilla på Vegohimlen

 

Lämna ett svar