enkel veganmiddag med tofu och morötter

Enkel veganmiddag

Det var någon kväll i förra veckan. En enkel veganmiddag blev till på bara några få minuter. Den är det enkla som är det goda. I alla fall i bland. På vardagarna främst. Då tänkte jag att detta får jag inte missa att blogga om. Det här vill jag dela med mig av. Även om det inte är ett dugg piffigt.

Vilken intensiv vecka detta har varit. Den pikade i går (Lördag ?!) när jag panik-pluggade från 7 på morgonen till kl 22 på kvällen. Jag hade på något sätt lyckats förtränga att det var en inlämningsuppgift och en hemuppgift kvar på kursen jag går. Det har varit lite annat fokus i mitt liv helt enkelt.

Men jädrar vad koncentrerad jag var. När jag är sådär koncentrerad och fokuserad på att leverera på topp, så försvinner tid och rum och helt plötsligt är det kväll. Inga pauser tar jag heller. Jag var instängd i ett rum, ihop med min dator, en hög med böcker och en godispåse en hel dag. Läskigt men lite härligt också. Jag är nöjd med resultatet i alla fall.

Du vet väl att du kan följa Vegohimlen på Instagam och på Facebook ?

Enkel veganmiddag

Enkel veganmiddag med tofu och morötter:

4 personer

Pasta till 4 personer

1 block med tofu. Den du gillar bäst. Jag hade naturell hemma.

olivolja till stekning

ca 4 rivna morötter

1 pressad vitlöksklyfta

1 gul lök fintärnad

salt, peppar, 1/2 tsk chiliflakes

1 broccolibukett

Enkel veganmiddag


Enkel veganmiddag med tofu – steg för steg:

  1. Dela broccoli i mindre delar och skölj.
  2. Koka pastan, och lägg ned broccolin de 4 sista minuterna. Häll av.
  3. Riv morötter, pressa vitlök, hacka gul lök – bryn i stekpanna, krydda
  4. Skär tofun i tärningar och lägg i stekpannan och rör om
  5. Blanda i pastan + broccoli i stekpannan.
  6. Rör om, ringla över lite kallpressad olivolja och servera. Jag serverade denna goda röra till!
enkal veganmiddag

en Gillade ni mitt recept på enkel veganmiddag, så följer här ett par andra favoriter i samma anda:

Härlig pasta med broccoli

Pastagratäng med tomat

Veganpasta med ärtor

Veganpasta med ärtor

Pasta Alfredo

Vegetarisk saffranspasta

Canneloni med tomattäcke

Ha nu en härlig vecka alla plantlovers!! / Kamilla

Lämna ett svar