Den här typen av vegansk gryta gör jag väldigt ofta. Enkel, god och plantbaserad. Just en sådan gryta som jag bara vill äta mer av trots att jag egentligen redan är helt mätt. Därför är den perfekt i min matlådan. Det blir lite ransonering per automatik då, hehe.
Jag tror att den hemliga ingrediensen i denna veganska gryta är purjolök. Purjon gör så mycket till konsistensen. Eller så är det bara jag som älskar purjolök. Jag gör verkligen det. I love purjo. För dig som inte är vegan, är ett hett tips att avsluta detta grytkok med att vända i finhackad halloumiost och röra om. Hett tips.
Hoppas att ni mår bra och njuter av att det är lite varmare ute nu. Själv har jag varit lite krasslig under helgen, men körde en hårdträning tidigare i dag med tanken att krassligheten må vinna eller försvinna. Jag mår redan bättre faktiskt.
Du vet väl att jag finns att följa både på Instagram och på Facebook ?
Vegansk gryta med potatis och blomkål – du behöver:
Räcker till ca 4 personer.
1 litet blomkålshuvud – delat i mindre bitar
3 morötter i slantar
3 potatisar, skalade och delade i mindra bitar
purjolök skivad (1 mellanstor)
1 gul lök, skivad
1 vitlök, pressad
4 dl okokta röda linser
2 msk tomatpuré
ca 2 msk vegofond
2 dl vatten
400 ml kokosmjölk
olja till stekning
Sweet chilisås till topping
Vegansk gryta – steg för steg:
- Hetta upp olja och bryn alla grönsaker
- Lägg i röda linser och rör om
- I med vatten, tomatpuré och fond, och rör om ytterligare
- Häll i kokosmjölken och låt koka ihop på låg temperatur i ca 20-30 minuter. Håll koll.
- Servera varm och ringla lite sweet chilisås över innan servering.
Gillade du detta recept på vegansk gryta? Då kommer du att älska :
Marockansk kikärtsgryta med saffransris
Ha en härlig vecka alla plantisar!
/ Vegohimlen – Kamilla
Så enket, så gott *mums
Tack Eva!
Det kommer ännu mer sådant framöver!