rostad sötpotatis som toast med olika pålägg

rostad sötpotatis

Rostad sötpotatis – den perfekta och snabbfixade brunchen / frukosten. Du kan variera pålägg efter tycke och smak, men jag kommer att presentera mina tre absoluta favoriter. Riktig regnbågsmat.

Hur får ni i er probiotika ? Jag gör egen kefir och äter väldigt mycket kimchi och andra syrade grönsaker. Jag dricker även kombucha ibland. Då gärna med smak av ingefära. Jag gillar verkligen kombucha, men kommer aldrig att göra egen kombucha. Varför inte då ? Haha, det ska jag berätta.

När jag var i tonåren, så höll vi på att ge ”slemklumpar” till varandra. Det var som ett kedjebrev som vi gav til varandra, och om man inte tog hand om sin ”slemklump” och matade den med svart té – så dog den. Då skulle man få otur i resten av sitt liv 🙂 De luktde äckligt och jag hade min under sängen.

Det är först nu i vuxen ålder som jag har förstått att det var kombucha scoobys vi delade och gav till varandra. De ligger i svart té och jäser. Jag klara inte av att känna lukten av komnucha än i dag. Men snacka om en rolig aha-upplevelse jag fick eftersom jag inte hade listat ut vad det var vi hade haft under våra  sängar, hahaha!

 

Du vet väl att vegohimlen finns både på Instagram och Facebook. Följ gärna för mer inspiration!

rostad sötpotatis

 

Rostad sötpotatis med olika pålägg – du behöver:

6 st sötpotatis toasts  2-3 personer

2 st sötpotatisar

Pålägg 1

1 avocado 

örtsalt

Pålägg 2

2 msk cream cheese / veg cream cheese

4 jordgubbar, skurna i skivor

Pålägg 3

2 msk jordnötssmör ( jag använde chunkey)

1 banan, skuren i skivor

1/2 tesked malen kanel

4 valnötter

1 tsk lönnsirap / honung

 

roasted sweetpotatoes

Rostad sweet potato med olika pålägg – steg för steg:

 1. Skrubba sötpotatisarna
 2. Skär 6 st skivor. De ska vara ca 6 mm tjocka
 3. Rosta dem i brödrost. Det brukar ta ungefär tre rostningar innan mina är klara. Annars kör i ugn på 200 grader i ca 15 minuter. De ska vara lätt mjuka och ha fått lite färg.
 4. Låt svalna något.
 5. Lägg på påläggen enligt bild och avnjut!

 

toast sötpotatis banan

Rostad sötpotatis är så gott, och perfekt komplement till bröd för alla. En dröm för glutenallergikern.

 

rostad sötpotatis avocado

Så gott när sötpotatisen blir mjuk och gifter sig med avocadon!

rostad toast sötpotatis

Jag serverar med massa annan god frukt. Så gott!

toast avocado jams

Gillade du mitt recept på rostad sötpotatis som toast?

Då ska du kika in i min frukostkategori här!

Ha en fantastisk vecka och midsommarafton nu.

Kram / K

 

 

 

2 svar på ”rostad sötpotatis som toast med olika pålägg”

 1. Agnetha skriver:

  Underbart!

  Vi vill ha fler tips och inspiration och kontaktar dig via mail!

 2. Ni är välkommen :). De flesta kontaktar mig via PM eller epost.

Lämna ett svar