En härlig höstpasta med grönsaker är väl perfekt att slänga ihop till middag en blåsig höstkväll! Grönkål är ju så sjukt gott, och jag bara älskar tuggmotståndet. För att inte tala om färgen. Grönt, skönt och lite glittrande nästan. Matromantik ? Svar ja 🙂
Men alltså, nu har det änltligen hänt! Bastun har öppnat på gymmet. Som jag har längtat och väntat. Det finns en anläggning nära här, där jag bor, som oftast är tom. Därför är det extra härligt att gå dit och träna, för då får jag allt för mig själv…muhahahahaaaa. SÅ lyxigt.
Även hemarbetet har upphört, vilket jag också omfamnar.
Under hela den här hemmaperioden så har säkert många av oss fått nya vanor. MIn grej som jag tar med mig från pandemitiden är ett ständigt knaprande på Majskakor. Jag älskar Majskakor. MIn favorit är Gräddfil och Lök. Oftast äter jag dem som de är, men just nu när jag sitter och skriver äter jag dem med lite smör på.
Du vet väl att du kan följa Vegohimlen både på Instagram och på Facebook ?
Härlig grönkålspaste med penne – du behöver:
400 g penne
Olivolja till stekning ( ej kallpressad)
1 röd llök
2 pressade vitlöksklyftor
250 gram grönkål
3 dl tomatsås, funkar fint med tex pastasås på burk
1 dl solroskärnor
1/2 citron ( saften)
Höstig grönkålspasta – steg för steg:
- Koka pastan enligt instruktioner
- Stek rödlök, vitlök och tunna skivior rödlök i olivolja
- Pressa ned citronsaften.
- Lägg i grönkålsblad, och stek allt mjukt
- Blanda ned tomatsås och pasta och rör om till en gottig röra
- Servera och toppa med solroskärnor
Tyckte du om mitt recept på härlig höstpasta ? Då kommer mer härlig pastainspo här:
Vegansk tomat och aubergine gratäng
Vegansk, krämig cannelloni med zucchini
Allt gott!!!