Vegansk pastasås med kapris, zucchini och citron. Mmm, syrligt från citron och lite styrka från srirachasåsen. Vinnande kombo och blivande favorit i mitt kök. Efter att ha lagat denna rätt två gånger, så kan jag säga att det viktigaste är att inte ta för mycket srirachasås 🙂
I bland uppskatter inte de mindre familjemedlemmarna den något skarpa smaken av basilika. Då brukar jag byta ut den mot spenat som är mildare i smaken, men ändå ger den där härliga känslan av grönska i maten.
Kapris är en så underskattad krydda, eftersom det faktiskt är gott till väldigt mycket. Själv har jag nyligen upptäckt att kapris är gott till bra mycket annat än potatissallad. Verkligen! Även de där något större kapris ”bären” är supergoda. Minns inte riktigt vad de heter.
Just nu är jag väldigt sugen på att resa. Jag vet precis vart jag vill åka också. Vill ta med hela familjen till Budapest i ett par dagar. Älskar den staden på hösten. På vägen hem vill jag gärna stanna i Tjecken i en vecka. Att bila runt i det landet är underbart och jag gör gärna det en gång om året. Börja i östra delen av landet (Brno), och sedan avsluta i Prag.
Jag får leva på tbt just nu eftersom jag inte vill vara den där egoistiska osmarta människan som säger ” det är ju helt perfekt att resa nu, helt tomt på alla plan” Det är ju just därför det är tomt – för att de flesta människor avstår nu just för att visa h ä n s y n, fast dom såklart också vill resa.
Glöm inte att du kan gilla och följa @vegohimlens på Instagram och vegohimlen på Facebook.
Vegansk pastasås med kapris och citron – du behöver:
(4 personer)
50 g smör att steka i (mjölkfritt)
1 hackad gul lök
1 zucchini (ca 300 g) tärnad
1 vitlöksklyfta (pressad)
1 dl kapris
1 dl solrosfrön
1 dl mandelflarn
1 dl olja
1 tsk srirachasås
salt, peppar
1 citron (saften)
Färsk basilika ( jag brukar välja spenat om alla inte gillar basilikasmaken)
400 g valfri pasta
Vegansk pastasås med kapris och citron – steg för steg:
- Stek zucchinin och lök i smör. De ska ej få färg.
- Salta och peppra
- Pressa ned citronsaft och lägg i kapris
- Blanda ned srirachasås, basilika, frön och mandelflarn och krydda med salt och peppar
- Koka pastan och häll av. Blanda i olja och blanda sedan ihop med pastasåsen.
- Servera genast!
Tyckte du om vegohimlens recept på vegansk pastasås ? Då har jag liknande recept till dig här!
Vegetarisk cannelloni med kronärtskockor
Pasta med vegofärs och zucchini
Öppen lasagne med spenat och kantareller
Veganpasta med vitlök och ärtor
Ta hand om er, och ha en fantastisk vecka!! /K