nyttiga dadelbollar med butternut och pekannötter

nyttiga dadelbollar

Nyttiga dadelbollar med krämig butternutpré och rostade pekennötter förgyller min lördagskväll.  Konsistensen är perfekt med lite tuggmotstånd här och där. Du bestämmer själv hur jämn smeten blir. Självklart är det ett helt veganskt recept.

Jag har aldrig tidigare testat att göra just dadelbollar med butternutpumpa i, men för några veckor sedan bakade jag ju muffins med puré gjort på butternut. Oftast köper jag och använder råvaror i säsong. Läs gärna om muffinsen här.

Älskar doften av rostade pekannötter. Kolaaktig och smörig. Även butternutpumpan har ju en söt och lite smörig smak som verkligen får ta plats i detta recept.

Alltså, dessa hösthelger. Lite vinande vind utanför fönstret. En kopp med varmt té och lite plugg eller en god bok. Jag njuter i fulla drag. Du som bor i Sverige, trivs du med fyra årstider ? Själv bara älskar jag det. Snart är det dags att åka ut på landet i några dagar, det ska bli underbart att känna höstens fulla kraft i naturmiljö.

 

Du vet väl att du kan följa vegohimlen på Instagram @vegohimlens och på Facebook! Hopps att vi ses där 🙂

nyttiga dadelbollar

Nyttiga dadelbollar med butternut – du behöver:

 8-10 st

9 st urkärnade (helst Medjool) dadlar

2 dl rostade pecannötter

1 dl pumpapuré

1/2 dl kokosflingor + extra till att rulla i.

1 tsk vaniljextrakt

1 tsk kanel

1/4 tsk muskot

1/4 tsk salt

nyttiga bollar

nyttiga dadelbollar

Krämiga dadelbollar med butternut – steg för steg:

  1. Pumpapuré gör du enkelt genom att rosta en delad butternutpumpa i ugnen på  225 grader i ca 35 minuter.Glöm inte att använda bakplåtspapper och ha snittytorna nedåt. Av en rostad butternutpumpa kan du göra flera goda rätter och purén håller sig fint i kylen i upp till en vecka.
  2. Rosta pekannötterna hastigt i en torr stekpanna på hög värme. Tänk inte tanken på att gå ifrån, de måste övervakas för att bli perfekta. Det börjar dofta smörkola när de är färdigt.
  3. Lägg i alla ingredienser i en matberedare, och kör på i någon minut. Du kan få pausa och peta ned smet från kanterna. Jag gillar när det är lite tuggmotstånd.
  4. Rulla lagom stora bolla som du sedan rullar i  kokosflingor.
  5. Perfekt när du är sötsugen!!

 

nyttiga dadelbollar

 

nyttig dadelboll

Tyckte du om detta recept på nyttiga dadelbollar, då kommer du älska min RAW vegan kategori som du hittar här!

Ha en himla bra vecka nu / K

Lämna ett svar