Vegetarisk cannelloni fylld med en härlig röra på pesto och kronärtskockor utgör en utsökt middag. Den är snabblagad, och förtjänar absolut sin plats i vardagen. 10 minuter tillagningstid och sedan in i ugnen.
På tal om vardag, så kommer jag att fly vardagen ett tag nu. Jag ska ha semester och lyxa lite. Bland annat står Budapest på min to-do-list. Jag ska bara äta och SPA-a och promenera. Precis vad jag vill göra just nu. Det mysigaste sättet att upptäcka en ny stad, är att ta riktigt långa promenader.
Men testa gärna min vardagsklassiker, vegetarisk cannelloni till middag redan i veckan.
Du vet väl att du kan följa Vegohimlen både på Facebook och på Instagram?
Vegetarisk cannelloni – ingredienser:
200 g färska lasagneplattor (1 paket)
Pesto, ca 100 g (ungefär en burk om du köper)
1 burk kronärtskocksbottnar
2 dl havrefraiche / den du gillar
400 g finkrossade tomater med basilika
4 dl riven vego ost / den du äter
Vegetraisk cannelloni – steg -för-steg:
- Del kronärtskocksbottnarna i mindra bitar
- Mixa dessa tillsammans med pesto, fraiche och hälften av osten.
- Lägg 2-3 msk av fyllningen på kortsidan av lasagneplattan och rulla försiktigt ihop
- Lägg dem bredvid varandra i en ugnssäker form, häll tomatsåsen över dem och toppa med riven ost.
- Grädda i mitten av ugnen i 225 grader tills osten har fått färg, ca 10-15 minuter.
Vegetarisk cannelloni precis innan du hällt på tomatkross. Smaken av pesto och kronärtskocka blir sådär härligt grön och mustig.
En mycket vacker middagspresentation, eller hur?
Gillade du detta recept på vegetarisk cannelloni, så får du mer inspo nedan!