växtbaserad potatissallad med avocado och grönkål

växtbaserad potatissallad

Växtbaserad potatissallad med avocado, kapris och massa annat smaskigt. Den här bjöd jag bland annat på under självaste midsommarafton. Växtbaserat är kung!

Men vad innebär det egentligen ? Jo, att du äter mat endast från växtriket. Alltså inga produkter som kommer från djur över huvud taget. Jag kan säga att det var svårt för fem år sedan. Men nu behöver jag inte tänka till så jättemycket för att det finns ersättningsprodukter för allt, och de växt/plantbaserade hyllorna i butik bara växer och växer. Plus att, med lite tid och tålamod kan jag laga eller tillverka det mesta själv.

På samma sätt som vi människor måste jobba med vårt inre för att ständigt utvecklas och lära känna oss själva, behöver vi göra detsamma med vårt yttre och fysiska hälsa. Det räcker inte alltid med att träna två till tre gånger i veckan.

Vi har alla delar av våra kroppar som vi måste vara extra noga med för att bibehålla styrka och kraft. Vissa har axlar och nacke och lider exempelvis av huvudvärk utan att veta varför. Själv har jag lärt mig att ländryggen är ett område som jag behöver stärka upp. Så varför inte anta utmaningen att göra ditt svagaste fysiska området till ditt starkaste?

Här delar jag med mig av den första delen av mitt program som jag kör . Totalt är det fyra delar som jag går genom varje morgon och varje kväll för att stärka upp core och ländrygg.

Träningsprogram:

  1. Bäckenlyft Aktivera den nedersta och djupaste delen av magmuskulaturen när du utför denna.

3×10 st – morgon och kväll.

Ligg på rygg och lyft höften: Lösningen på dina ryggbesvär.

 

Om en vecka får du nästa övning.

Du vet väl att du kan följa Vegohimlen både på Instagram och på Facebook ? Välkommen att följa mig i köket.

växtbaserad potatissallad

Växtbaserad potatissallad med avocado:

4 personer

1 kg färskpotatis

2 dl Havrefraiche

1 dl vegansk majonäs

3 mogna avocado

2 matskedar finhackad rödlök

3 matskedar kapris

150 g grönkål i små bitar

1 näve färst gräslök

1 näve färsk persilja

 

växtbaserat sallad

Växtbaserat på tallriken – steg för steg

  1. Koka potatis, låt kallna
  2. Blanda havrefraiche med majonäs i en skål
  3. Mosa avocadon och blanda ned
  4. Hacka de färska kryddorna och blanda ned dem också
  5. Blanda i resten av ingredienserna och den delade potatisen

växtbaserad midsommarmat

Tyckte ni om detta härliga recept på växtbaserad sommarsallad, då kommer ni älska all inspiration nedan också!

Quinoasallad med butternut, apelsin och rödbetor

Vegansk potatissallad med limedressing och melon

Matig sallad med svart ris och kidneybönor

Sallad med pärl-cous-cous

Krämig sallad med risoni och hummus

Kall rotfruktssallad med koriander

Enkel vitkålssallad med lång hållbarhet

Sallad med kikärtor, quinoa och limedressing

Ta hand om er i värmen! / K

 

Lämna ett svar