Spenatsnurror med vegansk ost och gräslök

spenatsnurror

Spenatsnurror – det bästa tilltugget till ett glas kyld dryck på fredagskvällen. Krispiga, sega och smakrika. Gräslöken sätter den friska touchen som behövs nu på höstkanten. Personligen tycker jag att de är som allra godast direkt efter att de kommer ut ur ugnen. Frasiga liksom.

Så blev även jag lite förkyld. Inte mycket, men halsont och lite extra trötthet har jag tampats med veckan som varit. Känner faktisk även i dag att krafterna inte är helt tillbaka, så jag har vilat hela helgen. Det ska jag fortsätta göra. 

 

Du vet väl att vegohimlens finns både på instagram och på Facebook? Hoppas vi ses där.

spenatsnurror

Spenatsnurror – detta behöver du

1 ark smördeg ( kyld)

200 g färsk spenat

225 g cream cheese (mjölkfri)

1 msk färsk, hackad gräslök

1 tsk vitlökspulver

1 dl valfri (vegansk) ost

salt

spenatsnurror

Spenatsnurror – steg för steg

  1. Lägg spenaten i en skål och häll över hett vatten så att allt täcks.
  2. Låt dra i 2 minuter
  3. Sila av spenaten och tryck ut det sista vattnet med hjälp av en gaffel som du trycker med
  4. Blanda spenaten med cream cheese, gräslök, ost och vitlökspulver. Smaka av med salt.
  5. Ta ut smördegen från kylen och kavla den något. Bred på spenatröran.
  6. Rulla ihop till er rulle från långsidan.
  7. Lägg i kylen i en timme, eller i frysen en kortare stund.
  8. När du vill göra dem klara, så skär ca1 cm skivor och lägg på en bakplåtpappersklädd plåt.
  9. Grädda i 200 grader i 20-30 minuter tills dina spenatsnurror fått lite färg.

 

spenatsnurror
Innan du rullar ihop degen.

 

 

Gillade du mitt recept på Spenatsnurror med gräslök, så kommer du att älska dessa ljuvligheter:

Enkel förrätt med smördeg

Förrättssnittar

Veganska piroger

Frasiga piroger med potatis

Ta hand om varandra / K

 

Lämna ett svar