godaste granolan med jordnötssmör och vanilj

godaste granolan

Godaste granolan jag någonsin gjort, är ett recept med jordnötssmör, tranbär och annat gott. Det är färdigt på 20 min, och smakar även gudomligt som topping på glass. Speciellt när Granolan är helt varm och nygjord. 

Alltså, ursäkta för att jag inte har varit här på ett tag. Att säga att det varit hektiska tider vore en ren underdrift. Det har varit två veckor fyllda av 100 % fart. Både på jobbet och privat. Så nej, jag har verkligen inte hunnit med – varken att laga mat eller att lägga ut recept. Så kan det bli i bland.

Nu ser jag fram emot en vecka, där jag faktiskt kommer att hinna med stallet och träningen. Fast en sak som jag faktiskt aldrig prioriterar bort när det är mycket är helgträningen. Min tidiga, härliga morgonträning med påföljande bastu. Den blir ännu viktigare under hektiska prioder. 

Förresten – den här godaste granolan är faktiskt perfekt att stilla sötsuget med. Ta med en liten påse till jobbet.

 

 

godaste granolan

 

Du vet väl att vegohimlen finns att följa, både på Facebook och Instagram?

 

Godaste granolan – detta behöver du:

(1 liter Granola)

9 dl havregryn

1,5 dl agave eller lönnsirap

2 dl jordnötssmör ( jag gillar chunkey)

1 tsk vaniljsocker

2 tsk malen kanel

1 dl russin

2 dl torkade tranbär

godaste granolan

Godaste granolan – så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 160 grader
  2. Blanda havregryn med kanel och vaniljpulver i en skål.
  3. Häll i russin och tranbär och rör om
  4. Smält jordnötssmör ihop med sirap i en kastrull
  5. Häll blandningen på havregrynen och bland ordentligt
  6. Lägg ut blandingen på en bakplåstpappersklädd plåt. Det får gärna vara lite större klumpar med.
  7. Rosta i ugnen i 10 min, ta ut och rör om. Låt rosta i ytterligare 10 minuter.
  8. Lägg i en glasbehållare. och förslut med lock. Håller i ett par veckor i rumstemperatur.

 

Gillade du mitt recept på den godaste granolan, så spana in hela min frukostkategori. Finns massa gottigt att välja på.

Ha en fantastisk vecka!

Kram / K

 

 

 

Lämna ett svar