enkel förrätt med smördeg

enkel förrätt

Enkel förrätt med spenat och massor av ost. Den här smördegspajen går svinfort att göra. Antingen gör du en stor  som delas mellan fler som förrätt eller så gör du en rejäl sallad till och serverar i bitar som en paj. I bland gör jag även fler små pajer när det passar bättre i kontexten.

Låt det sedan regna fina mandelspån och lite krossade valnötter över pajen innan servering. Kanske ett och annat spenatblad också.

Jag hoppas att ni har haft en trevlig påsk. Själv blev jag lite småkrasslig precis i påskhelgen, men det stoppade liksom inte mig i köket som ni säkert märkte. Alltså, jag har SÅ mycket inspiration nu, det finns så mycket jag vill provlaga. Jag är blir sugen på mat mest hela tiden och när jag går i mataffär måste jag verkligen vara beväpnad med en inköpslista, annars går det åt skogen.

Det glädjer mig verkligen att se hur det kommer mer och mer härliga raw godsaker ut i handeln. Hur fler och fler tar ansvar för att det ska finnas ett plant baserat alternativ till fikat.  

De få gånger jag själv bakar eller lagar mat med ägg eller ost, så är det oftast inte för min egen skull. Jag lever i ett 100% vegetariskt (lakto-ovo) hushåll, men jag själv äter 99,9 % vegansk kost. Jag har analyserat mitt eget beteende, och var gång jag gör ett undantag, så har det alltid, då menar jag alltid med lathet att göra. HVER GANG ( uttalat ljudligt på Danska )  🙂 🙂

Hur som helst är jag tacksam över att min man inte köper hem massa äckliga köttbitar. Jag vill inte ha dött kött i min kyl. punkt.

Vegohimlen finns både på Instagram och Facebook, följ mig gärna där vettja!

enkel förrätt

Enkel förrätt med ost och spenat – detta behöver du:

1 pkt smördegsplattor

450 g fryst spenat

2 vitlöksklyftor

1 pkt halloumi 

1 pkt fetaost 

2 ägg

1 dl grädde eller havregrädde

Färska oregano

Salt och peppar

 

enkel förrätt

Så här gör du en enkel förrätt med Vegohimlen:

Sätt ugnen på 210 grader

  1. Tina spenaten och krama ur vätskan
  2. Ta fram smördegsplattorna och kavla ut på en bakplåtspappersklädd plåt. Är de delade i bitar, så kavla ihop dem till ett stort ark.
  3. Skala och pressa vitlöken, blanda med spenaten.
  4. Fördela blandningen över plattorna, men lämna ca 3 cm runt kanterna tomma.
  5. Riv och smula osten över spenaten.
  6. Toppa med oregano, salt och peppar
  7. Skär ett litet snitt i varje hörn av smördegen och vik över kanterna över fyllningen.
  8. Blanda ägg och grädde och häll över pajen.
  9. Gratinera i 30-40 minuter eller tills fyllningen stelnat och är gyllenbrun.

enkel förrätt

Den här rätten får full pott för enkel vardagsmat, men även för väl kvalificerad huvudrätt. Enkel förrätt serverad som pizzapaj huvudrätt.

enkel förrätt

Gillade du detta recept på enkel förrätt och vill ha tips på mer lättlagad mat?

Ha det riktigt gott, så hörs vi snart!

Kram / Vego-Kamilla

 

Lämna ett svar