vegetarisk vardagsmat med zucchini, citron & pinje

vegansk vardagsmat

Vegetarisk vardagsmat kan vara så enkelt som en riktigt god eller lyxig pastarätt, eller en matig sallad. Det är lätt att tro att vegetarisk vardagsmat ska vara mer komplicerad än annan vardagsmat. Så är det verkligen inte. Du måste bara få inspiration någonstans ifrån.

Det bästa med den här typen av vegetariska maträtter, är att de är extremt lättlagade, och funkar lika bra till vardag som till fest. Man ska ha ett antal sådana recept på lut, eftersom det kommer alltid en dag när du vill bjuda på en riktigt god middag, men inte orkar vara genomtänkt, right?

I dag tipsar  jag om en riktig vardagsfavorit. Gör dubbel omgång, så räcker det även till matlådor. 

Så kom äntligen vintern till Stockholm nu i helgen. Härligt att det ändå händer något med vädret, eller hur? Det är faktiskt bättre med stelfrusna trottoarer och risk för takras, än att allt utomhus är en enda stor grå sörja.

Ny vardagsspänning nu för oss stadsbor också – ska jag få en istapp i huvudet i dag, eller klarar jag mig ?

Nä, haha – vi ska vara glada om snön stannar i några dagar. Det är ju vrålamysigt med vinter. Snart är det även dags att få vara lite ledig.

Jag hoppas verkligen att ni alla kan vara lediga och njuta av julefrid och få tid att ladda batterierna. Att bara tända ett ljus och sitta och glo lite. Läsa en stund. Känna att livets enkelhet ger så mycket lycka. Få tid till att bara vara helt själv också. Är du aldrig helt själv, så finns ingen möjlighet att lyssna till din egna inre röst.

Följ och gilla Vegohimlen på Instagram @vegohimlens och på Facebook.

vegansk vardagsmat

Vegansk vardagsmat – pasta med zucchini och pinje

Räcker till 4 personer

Pappardelle till 4 personer

2 stora zucchini

2 pressade vitlöksklyftor

Olja att steka i

50 g pinjenötter

50 g bladspenat

2 msk citronsaft

ca 2 msk flagad mandel

Vegansk parmesan / vanlig om du är lakto ovo

vegansk vardagsmat

Vegansk vardagsmat – steg för steg:

  1. Hyvla zucchini på längden, med en osthyvel eller potatisskalare 
  2. Hetta upp olja i en stekpanna
  3. I med vitlök och fräs en kort stund
  4. Koka pastan al dente och häll av
  5. I med zucchini och pasta i stekpannan och blanda.
  6. Pressa över citron, i med spenat och pinjenötskärnor
  7. Servera och strö över lite flagad mandel och parmesan.

vegansk vardagsmat

 

Tyckte du om mitt recept på vegansk vardagsmat, så kommer du älska dettta pasta bonanza:

Härlig pasta med broccoli

Pastagratäng med tomat

Veganpasta med ärtor

Veganpasta med ärtor

Pasta Alfredo

Vegetarisk saffranspasta

Canneloni med tomattäcke

Ta hand om er, och respektera varandras olikheter, ok ?   🙂

Kram / K

Ett svar på ”vegetarisk vardagsmat med zucchini, citron & pinje”

  1. Älskardin fina goda recept!

Lämna ett svar