vegetarisk saffranspasta med dill och linser

vegetarisk saffranspasta

Vegetarisk saffranspasta med dill, linser, kronärtskocka och annat smaskigt. Väldigt härligt exempel på mer enkel pasta som jag rör ihop såhär i sommartider. Saffran ger en glädjekick även i 30 graders värme. Saffran är lycka i ett litet kuvert! Dessutom är denna pastarätt helt plantbaserad, alltså vegansk.

Nu när vi har grillförbud i stora delar av Sverige, så blir en smaskig vegetarisk saffranspasta ett perfekt alternativ.

I går tyckte jag att att jag både såg och hörde Glassbilen här ute på vischan.

Först tänkte jag att det var en hägring i värmen. Jag var långt i från säker på min sak, men kastar mig ändå in i bilen på vinst och förlust, och försvinner i en rivstart.

Mycket riktigt, några kvarter bort stod Glassbilen i all sin lömska prakt och levererade glass till glada grannar. Så nu har jag bunkrat upp med två paket isglass i massa olika färger.

Jag bad även den trevliga glassförsäljaren att använda ”glassbilsljudet” när han är på väg nästa gång. Men ljudet var tydligen trasigt. Det är för varmt även för glassbilar tydligen 🙂

Följ mig gärna på Facebook och Instagram för massa inspiration!

vegetarisk saffranspasta

 

Vegetarisk saffranspasta – ingredienser:

4 personer

2 dl kokta gröna linser

500 g pasta, jag gillar spaghetti

1 burk inlagda kronärtskocksbottnar eller hjärtan, spelar ingen roll.

1 msk olivolja

2 pressade vitlöksklyftor

1 gul lök

2 msk tomatpuré

1 dl vitt matlagningsvin ( kan uteslutas)

1 kuvert saffran

2 dl matlagningsgrädde, exempelvis havrebaserad

2 msk vegetarisk fond. 

1/2  förpackning frusen dill eller 1 hel kruka färsk

1/2 citron , saft och zest

salt och peppar

Vegohimlens veganska parmesan passar jättebra till den här rätten.

vegetarisk saffranspasta

Så här gör du en himmelsk vegetarisk saffranspasta med dill:

  1. Finhacka lök och stek med olivolja
  2. Dela varje kronärtskocka i 3 delar och lägg även dem i pannan
  3. Tillsätt nu saffran, tomatpuré, fond och vin och låt koka ihop
  4. Koka pastan
  5. Tillsätt nu resten av ingredienserna i grytan och smaka av med salt och peppar. Låt sjuda i 5 minuter
  6. Blanda pastan i såsen, eller servera separat om du gillad det bättre.
  7. Toppa med lite dill och servera genast!

 

vegetarisk saffranspasta

Gillad du mitt recept på vegetarisk saffranspasta?

Här kommer mer inspiration:

 

 

5 svar på ”vegetarisk saffranspasta med dill och linser”

  1. Rasmus skriver:

    Hur mycket kronärtskocka har du i? Och kör du hjärtan på burk eller färsk?

  2. Hej Rasmus!

    Jag använder burkvarianten, och då 1 st burk av den vanliga konservstorleken.
    Hoppas att du kommer att gilla rätten!

    / Kamilla

  3. Hjärtan eller bottnar spelar ingen roll!

  4. Rasmus skriver:

    Toppen, tack!! 🙂

  5. Det var det lilla 🙂
    Lycka tilll, och hoppas du kommer att gilla det! En av mina personliga pastafavoriter!
    / Kamilla

Lämna ett svar