Krämig och god vegansk potatissallad blev det till lunch i dag. Goda valnötter ihop med potatis, limedressing och krispig broccoli.
Älskar att vara ledig och verkligen inte stressa med maten. Att använda de ingredienser jag vill ge min kropp och inte bara det som finns hemma i skåpen.
På sommaren, serverar jag mycket av min mat ihop med några skivor melon. Denna gång blev det vattenmelon. Massor av vitaminer, men även magnesium och annat nyttigt.
Jag hoppas av hela mitt hjärta att ni alla har en riktigt härlig sommar. Sommaren ger SÅ många möjligheter att njuta av livet. Även om jag verkligen tycker att man ska försöka göra det året runt. Om du bara är öppen för det , så finns det massor av möjligheter att sätta lite guldkant på vardagen och dela din livsglädje med andra människor varje dag, året runt.
Jag brukar fråga mig själv vad jag kan göra för andra som gör att de blir glada och lite överraskade. Nu tänker jag på småsaker. Små saker räknas. Det är alla små saker ihop som gör helheten.
Genom att tänka så, tycker jag även att livet bryts ned i mindre etapper, och att det är lättare att njuta av livet här och nu.
Vad har du för livsfilosofier?
Följ mig gärna på sociala medier. Instagram och Facebook.
Vegansk potatissallad – detta behöver du:
4 personer
2 broccolihuvud
4 tomater, tärnade
1 block vegansk fetaost
ca 8 kokta och avsvalnade färskpotatisar
2 dl valnötskärnor
1 fintärnad rödlök
Limedressing
2 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
2 msk olivolja
1 tsk sesamolja
1 msk lönnsirap
1 tsk örtsalt
Vegansk potatissallad – steg för steg
- Skär av broccolibuketterna och koka på lätt temperatur i 5-7 minuter, låt svalna
- Skär potatisarna i halvor
- Blanda ihop tomater, rödlök, broccoli, ost och potatisar i en skål
- Blanda ihop dressingen och häll över salladen och rör om
- Smula över valnötter och servera ihop med skivad melon
Tyckte du om mitt recept på vegansk potatissallad?
Kika då även på dessa härligheter:
Matig sallad med svart ris och marockansk dressing
Härlig sallad med melon, gurka och mynta
Sallad med pärlcouscoous och bönröra
Krämig risoni sallad med hummus
Enkel tofusallad med dressing på jordnötssås
Njut av livet och sommaren!!
Kram / K