saftigt veganskt bröd med tomater

saftigt veganskt bröd

En riktig sommarfavorit blev det. Saftigt veganskt bröd med tomatjuice ger dig både den mustiga smaken och den saftiga konsistensen. Jag serverar det helt enkelt till maten. Det förgyller måltiden med ett riktigt gott bröd till.

Har du inte tidigare testat att laga den här typen av bröd, så gör det. En favorit bland gästerna.

Hoppas att ni har det bra och njuter av sommaren. Själv har jag befunnit mig i en liten härlig och mjuk bubbla och spenderat många timmar i stallet och på hästryggen. Nu har snart två härliga veckor med hästfokus gått, och jag ska åka en vecka till varmare breddgrader. Måste säga att jag tycker att det ska bli superskönt det också. Relaxa och bada bort en vecka.

 

Du vet väl att du kan följa vegohimlen, både på Instagram och på Facebook ?

saftigt veganskt bröd

Saftigt veganskt bröd med tomat – du behöver:

1 brödform med 20 cm diameter

400 g hela körsbärstomater på burk

Degen:

2 dl vatten eller havremjölk

25 g jäst för salta degar

1 tsk salt

½ dl sirap

2 dl havregryn

4 dl vetemjöl, lantbrödsmjöl går bra

100 g rumstempererat smör

Att smöra formen i:

2 msk olivolja

4 vitlöksklyftor

Topping

havssaltflingor, svartpeppar

basilika eller persilja

 

saftigt veganskt bröd

Saftigt veganskt bröd med tomat – steg för steg:

  1. Häll upp körsbärstomater på en tallrik och plocka bort tomaterna från såsen.
  2. Blanda uppvärmd mjölk (40 °), tomatsås, jäst, salt och sirap. Tillsätt havregryn, mjöl och smör och knåda till en mjuk deg. Täck med en duk och låt jäsa till dubbel storlek.
  3. Ringla olivolja i formen och smörj runt hela formen. Skär eller pressa vitlöksklyftorna fint och strö dem i formen. Tillsätt körsbärstomater i formen.
  4. Lägg ut degen på ett mjölat bord. Fördela degen över tomaterna, så att det blir ett ”jämt” täcke. Täck sedan över och låt jäsa i 15–20 minuter.
  5. Stick degen med en gaffel. Grädda i ugnen på 200 grader ca i 30–35 minuter.

Låt svalna några minuter innan du stjälper ut brödet på ett serveringsfat. Strö över flingsalt, grovmalen svartpeppar och ett par gröna blad

saftigt veganskt bröd

Tyckte du om detta recept på saftigt veganbröd med tomat, så spana in tipsen nedan:

Veganskt bröd med morot och sötpotatis

Sötpotatisbröd med syrligt äpple

Saftigt bananbröd med vanilj och valnötter

Danskt rågbröd med äpple

Ha det underbart / K

 

Lämna ett svar