vit kladdkaka med citron och bär

vit kladdkaka med citron

Vit kladdkaka med citron och bär – så sjukt gott. Sjukligt god faktiskt. Godaste efterrätten just nu. Tror det blir en riktig sommarfavorit. Kombinationen av vit choklad, bär och citron ger en perfekt balans, och erbjuder mycket av vad jag begär av en efterrätt. Mjaaauu!

Glad påsk förresten. Hoppas du har haft några lediga dagar med tid för återhämtning och reflektion. Själv kom jag till min sommarstuga bara för att upptäcka att vattenpumpen strular i år igen. Glad påsk. Inget vatten på hela påskhelgen. Det blev till att skruva ned förväntningarna på helgens matlagning och endast fokusera på sagolik natur.

Jag bjuder på receptet på vit kladdkaka med citron, både för vegetarian och vegan, alltså med eller utan ägg och mejeri kan man säga. Se (V) som markerar att det är ett vegansk alternativ (ersättande) ingrediens efter V-et.

Hallelulja, våren är kommen. Jag känner verkligen för alla er allergiker där ute, men att se träden knoppa, nytt liv spira är bara så inspirerande. Min son som är björkpollenallergiker är nästan helt symptomfri sedan han började med egenfermenterad kefir varje morgon. Det hade jag inte förväntat mig, även om jag har läst att alla extremt goda bakterier i kefir ska vara bra vid allergi. Vi får se om det håller i sig, och i så fall 100 % kan kopplas till kefirintaget.

Du vet väl att du kan gilla och följa mig både på Instagram och Facebook ?

vit kladdkaka med citron

Vit kladdkaka med citron och bär:

ca 6 pers – du behöver en springform med avtagbar kant.

150 g vit choklad (V) Vegansk vit choklad

80 g smör (V) Mjölkfritt margarin

1 dl mjöl (V) 2 dl mjöl

2 ägg (V) 1 dl bönvatten, vätskan från kikärtor i burk / tetra

1 1/2 dl strösocker

1 dl färska eller frusna bär (jag kör med hallon och blåbär)

rivet skal från 1 citron

1 tesked vaniljsocker

1 kryddmått salt

Smör + tex kokos till att bröa med.

vit kladdkaka med citron

Vit kladdkaka med citron och bär – steg för steg:

  1. Smöra och bröa en form, sätt ugnen på 225 grader
  2. Rör försiktigt ihop ägg (bönvatten för vegansk variant) och socker. Blanda i mjöl, vaniljsocker, riven citron och salt.
  3. Smält smör och vit choklad. Blanda ned i smeten
  4. Häll ned smeten i forman och lägg jämt med bär och peta ned dem något.
  5. In i ugnen i 11 minuter. Sätt sedan på grill funktionen och kör i ytterligare 2-3 minuter tills kakan har fått färg. Här brukar jag köra den veganska ytterligare 5 minuter. Kontrollera progress med hjälp av en sån där sticka som jag inte kommer ihåg vad den heter.
  6. Låt svalna och till och med kallna innan servering.
  7. Servera med lättvispad grädde (V) Havregrädde/ Vaniljsås på havre.
vit kladdkaka med bär

Tyckte du om mitt recept på vit kladdkaka med citron? Sök på kladdkaka i sökfältet och få mer inspiration till bakningen!!

vit kladdkaka med citron

Stor kram, med önskan om en riktigt härlig vecka, och Glad påsk pådä 🙂

Lämna ett svar