sallad med fänkål och äpple

sallad med fänkål

Sallad med fänkål och äpple är en riktig lyckoträff. Vem älskar inte grönsaken som är formad som ett mänskligt hjärta?

Förbered gärna några timmar innan så att fänkålen får marinera sig till en riktigt härlig konsistens.

Däremot är jag en av dem som tycker att det krävs en gnutta kärlek för att få fänkålens speciella smak att verkligen komma fram på ett bra sätt. Ett av mina favoritsätt att tillaga fänkålen, är i en härlig sallad ihop med äpple och en god dressing. Fänkålen har en naturlig smal av lakrits som måste balanseras upp med andra smaker för att komma helt till sin rätt i mat.

Jag har funderar på det där med att åka jorden runt på sista tiden. Vara helt ledig i 6 månader, och bara resa. Jag tänker mig ett par veckor i varje världsdel, så lägga en vecka extra där man liksom vill dröja sig kvar lite. Jag är så sugen på att dra igång ett sådant planläggning. Det kommer att hända, frågan är när.

Det är garanterat en upplevelse för livet och efter en sådan resa så är man nog ganska klar över vad man vill se mer av i sitt resande längre fram.

Följ mig gärna på Facebook och på Instagram där jag heter Vegohimlens.

sallad med fänkål

Sallad med fänkål och äpple, detta behöver du:

Räcker till 3-4 pers som tillbehör till mat.

2 st fänkålsstånd

2 st fasta äpplen

1 knippe bladpesilja

fint tärnad rödlök

2 msk kapris ( valfritt )

Dressing

0,5 st normalstor citron (saften)

2 msk balsamvinäger

2 msk rapsolja

2 msk agavesirap eller honung

2 msk vatten

salt peppar

sallad med fänkål

Så här gör du sallad med fänkål:

  1. Skiva äpple och fänkålen väldigt tunt. Lägg i en skål hop med rödlök och kapris och pressa över citron
  2. Blanda ingredienserna till dressingen och smaka av med kryddor
  3. Häll över dressingen och blanda och låt stå i någon minut.
  4. Hacka de färska kryddorna och blanda i din sallad med fänkål.

Har du slut på vego-inspiration, så kika gärna in bland mina vegetariska eller veganska recept.

Hoppas att ni får en riktigt fin dag i solen, om det är sol hos just dig. Hos just mig är det sol, det  är jag ju inte van vid ju.

Kram / Kamilla

Lämna ett svar